Ayvalık Mhp Kadın Kolları’ndan Çam Fidanı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Kadın Kolları yönetimi tarafından bin adet çam fidanı ücretsiz olarak kadınlara dağıtıldı.

Ayvalık Mhp Kadın Kolları’ndan Çam Fidanı
Önceki gün Ayvalık merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı 'nda Ayvalık MHP Kadın Kolları Başkanı Sevtap Şahin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, onlarca çam fidanı başta kadınlar olmak üzere ilçe halkına dağıtıldı.

MHP Kadın Kollarının yaptığı dağıtım sırasında, MHP Ayvalık İlçe Başkanı Dursun İnan ve partinin bazı ilçe yöneticileri de hazır bulundu. 8 Mart Günü nedeniyle düzenlendikleri çam fidanı dağıtımının ardından bir basın açıklaması yapan MHP Ayvalık Kadın Kolları Başkanı Sevtap Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nün tüm dünyada coşku ile kutlandığına dikkat çekerek, “8 Martlarda, Dünya Kadınlar Günü mantığını kavramak için neden ve niçin kutlandığını incelemek gerekir. Mustafa Kemal Atatürk 'ün söylediği gibi, 'Büyük Türk Kadını mesaimizde müşterek kılmak hayatımızı onunla birlikte yürütmek, Türk Kadınının ilmi, ahlaki, iktisadi hayatta erkek şeriki muavin ve muzahiri yapmak yoludur” dedi.

Şahin yaptığı açıklamada;

“Toplumdaki başarısızlığın sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır. Bu sözler kadının şu an olması gerektiği yeri göstermektedir. Atatürk sayesinde kazandığımız siyasi hakları yeterince kullanamıyoruz. Ekonomik bağımsızlığımızı tam anlamıyla kazandığımız söylenemez. Mecliste ve iş hayatındaki kadın sayımızın yeterli olduğunu söyleyebilmek mümkün değildir. Bizler kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatın içerisine daha fazla girmesini istiyoruz. Daha çok çalışmamız gerektiği şuurundayız. Evimizde oturarak kadın erkek eşitsizliğini öne sürerek hak ve görev etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Hakkımız olanı elde etmek için yeteri kadar çalışmalıyız. Bizler MHP Ayvalık Kadın Kolları olarak Zübeyde Hanım, Halide Edip Adıvar, Nezahat Onbaşı, Çete Emir Ayşe 'lerin açmış olduğu yolda ilerleyerek, Türk Kadınını hak ettiği yolda ilerleyerek onları hak ettiği yerlere getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Karanlık günler yaşayan ülkemizde mutlu, güçlü, onurlu Türkiye örf ve adetlerimiz ışığında yetiştireceğimiz vicdanı hür, fikri hür gençlerimizi omuzlarında yükselecektir. Bu duygularla dünyanın her yerindeki en gencinden en yaşlısına kadar tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutlarız” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA