Kumkale’deki Tarih Mezarlıklar Ele Alındı

Çanakkale’nin Kumkale Beldesi’nde bulunan tarihi mezarlıklarda yapılan çalışmalar, düzenlenen toplantı ile ele alındı.

Çanakkale Valiliği 'nin ev sahipliğini yaptığı Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türk Dünyası Değerlerini Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kumkale Belediyesi 'ndeki 'Tarihi Türk Mezarlığı 'nın Çevre Düzenlemesi Yapılarak Turizme Kazandırılması Projesi ' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ÇOMÜ Troia Kültür Merkez 'inde proje fotoğraflarından oluşan serginin ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte yaptı. Erte, tarihi mezarlığın Çanakkale 'ye değer olarak katılmasından duyduğu memnuniyeti aktardı. Süleyman Erte 'nin ardından konuşan Prof. Dr. Hamit Palabıyık ise, projeye ÇOMÜ olarak sundukları katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Palabıyık, 'Başlayan ve sonuçlanan her proje bizleri memnun ediyor. Bu projede değerlerin fark edilmesi, ortaya çıkarılması ve başkalarının da yararlanabilmesi adına örnek bir proje. ' dedi.

Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ise proje için duyduğu heyecanı aktararak, tarih ve kültürün Kumkale 'de canlandığını söyledi. Baştürk, 'Bilmediğimiz birçok konu açıklığa kavuştu. Dönemin tarihi dokusuyla ilgili bilgilere ulaşıldı ve tüm bu öğrenilenler yıllar boyu birçok kişiye ulaşacak. Yayınlara konu olacak. Bu bağlamda projede emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Harcanılan emeğe ve harcanılan zamana değen bir çalışma oldu. Ben de bu projeye katkı sunmaktan mutluluk duyuyorum. ' şeklinde konuştu.