Eşini Uykusunda Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde kendisini aldattığından şüphelendiği karısının başına demir çubukla vurarak öldüren koca, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eşini Uykusunda Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası
Yahyalar Mahallesi Han Sokak Yolcu Apartmanı'nda, geçen yıl 14 Kasım'da Vergi Dairesi'nde memur olarak çalışan eşi Emine Antep'i, uyuduğu sırada, başına demir çubukla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erol Antep'in yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya 'eşini kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan sanık Antep ve avukatı Kemal Akın katıldı.

Karar duruşmasında son savunmasını yapan sanık Antep, eşini bilerek ve isteyerek öldürmediğini iddia ederek, şunları söyledi: 'Öyle olsa yan odada yatan 15 yaşındaki kızımın yanında bu işi yapmazdım. Eşimin davranışlarından dolayı o an ruh halim bozuldu. Kötü oldum. Benimle ilgilenmeyince, bu iş başıma geldi. '

Eşine 15 yıllık evlilikleri boyunca bir tokat dahi atmadığını ifade eden Antep; 'Olayı yaptığımda kendimde değildim. Hakaretler sonucu kendimden geçmişim. Eylemden sonra ambulans çağırdım. Polise haber verdim. Sonuç olarak bu olayı bilerek ve isteyerek yapmadım. Aileden gelen hastalığın etkisinde kaldım. Eşim bundan haberdar olmasına rağmen bana yardımcı olmadı. ' dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Antep'i eşini kasten öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın dava sürecindeki açıklamaları ve yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.