Engelliler, Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi, Şimdi Tasarım Yapacak

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) Nevşehir Şubesi tarafından İŞ-KUR'un desteğiyle engellilere yönelik düzenlenen web tasarım kursu başladı.Kursa, daha önce dernekçe düzenlenen bilgisayar kursunda başarılı olan 10 engelli kursiyer katılıyor. Kursiyerler, en büyük sorunlarının istihdam olduğunu belirtiyor.

GÖR-BİR Nevşehir Şubesi tarafından hazırlanan projenin İŞKUR tarafından kabul edilmesinden sonra 5 bilgisayarda 10 engelliye iki ayrı grup halinde özel bir konuşma programı ile web tasarım kursu veriliyor. 6 ay sürecek eğitime katılan engelli kursiyerlere günlük 15 lira harçlık verilirken, kurs sonunda da kursiyerlere web tasarım sertifikası verilecek.

GÖR-BİR Nevşehir Şubesi Başkanı Erol Mutlu, 2006 yılından bu yana yaklaşık 200 engelli üyelerine derneklerinde bulunan bilgisayarlarla özel bir konuşma programı yardımıyla tıpkı görenler gibi bilgisayarı kullanabilecekleri şekilde kurs verdiklerini söyledi.

Bilgisayar öğrenen kursiyerlere ileri aşama olan web tasarımcılığı kursu açtıklarını kaydeden Mutlu 'Kurslarla engelliler teknoloji nimetinden faydalanabiliyor. Arkadaşlarımız şu anda bilgisayarı kullanabiliyor, internetten yararlanabiliyor, evlerinde bilgisayar kullanıyorlar. 6 ay sürecek tasarım kursu sonucunda da çeşitli programlarla tasarım yapacak hale getirmeyi amaçlıyoruz. Kursa katılanlar günlük 15 lira harçlık alacak ve sağlık sigortaları yatırılacak. 05 Mart 2012 tarihinde başlayan kurs, 26 Ağustos 2012 tarihinde sona erecek. Başarılı olanlara yine sertifikaları verilecek. Kurslar sabah saat 08.30 ile 12.30 arasında bir grup, öğleden sonra 12.30 ile 17.30 arasında diğer grupta olmak üzere 2 'si bayan 8 'i erkek toplam 10 kursiyerle başladı. Dersleri Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Öğretmenlerinden Mustafa Burcuk verecek. 'diye konuştu.

Ders öğretmeni Mustafa Burcuk ise amaçlarının bilgisayar kullanmayı bilen engelli kursiyerlere HTML kodlamalarla Dream Wevar ve Jaws programlarını öğreterek tasarım yapmayı öğretmek olduğunu söyledi. Kursların Pazartesi, Salı, Cuma ve Cumartesi günleri iki ayrı grup şeklinde ve günlük 10 saat üzerinden verileceğini belirten Burcuk, kursun toplam 240 saatten oluşacağını kaydetti.