BDP'li Ayna'dan 'KCK Sanıklarını Suça Polis Zorlamış' İddiası

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, KCK davasında yargılanan 4 sanığın ifadelerinde 'kendilerini bu suçları işlemeye polisin zorladığını' söylediğini iddia etti.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Emine Ayna, '5 Mart tarihinde Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Nusaybin KCK gençlik grubu davası görüldü. Son üç yıldır süren KCK davalarından biriydi. Artık iller yetmiyor, ilçelerin de ayrı ayrı KCK davaları var. ' dedi. 4 sanığın ifadelerini okuyan Ayna, sanıkların polisin kendilerini bu suçları işlemeye zorladığını söylediğini bildirdi.

Mahkemenin bu polislerin araştırılması ve yargılanması talebini reddettiğini belirten Ayna, 'İyi de yargıladığın çocuklar bu suçu onlara azmettirenleri isim isim söylüyor, hangi polis tarafından nerede bomba eğitimi aldıklarını, siyasi eğitim aldıklarını söylüyorlar. Nasıl reddedersin? Polis değil de bir parti yöneticisinin ismini verseydi, mahkeme yargılanması talebini red mi edecekti? ' şeklinde konuştu. Bu durumun yok sayılamayacağını aktaran Ayna, 'Çünkü Jitem'in de mantığı buydu. Ergenekon'un da mantığı buydu. ' ifadesini kullandı.