Pozantı Tecavüz ve İşkence İddialarından Rahatsız

Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Çocuk ve Gençlik Cezaevi'ndeki cinsel istismar ve işkence iddiaları, ilçe halkını rahatsız etti.

Pozantı Tecavüz ve İşkence İddialarından Rahatsız
Pozantı'nın bu iddialarla anılmasına üzüldüklerini belirten vatandaşlar, cezaevinin kapatılmasının da bölge esnafını olumsuz etkileyeceğini söyledi

Bölücü terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla Pozantı M Tipi Kapalı Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde kalan bir çocuğun cinsel istismar ve işkenceye uğradığı iddiaları, Pozantılıları üzdü. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Cay, Pozantı halkının olayla hiçbir alakası olmamasına rağmen isminin tecavüz ve işkenceyle anılmasının çok çirkin olduğunu söyleyerek, 'Pozantı Çocuk Cezaevi'nde yaşandığı ileri sürülen tecavüz ve işkenceden dolayı çok rahatsız oluyoruz. Bölücü terör örgütünün hükümeti yıpratmakiçin ortaya atmış olduğu bir oyun olduğu açıkça görünürken, televizyonların olayı sanki gerçekmiş gibi verip üstelik bir de 'Pozantı'nın çocukları' diye lanse etmesi çok yanlış. Çocukların hepsini ve orada çalışan kamu görevlilerini zan altında bırakan, objektif yaklaşımdan uzak bu tarz girişimleri kınıyoruz ' dedi.

Yaşanan olaylarla Pozantılı çocukların yakından uzaktan alakası olmadığını ifade eden Çay, 'İddia edilen bütün veriler hakkında savcılıkça soruşturma açılmasına rağmen bir ilçeyi sanki tecavüz merkezi gibi göstermenin hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Biz Pozantı olarak çok güzel hizmetler yaparken, ilçemizin bu tür olaylarla anılmasından son derece rahatsızız ' diye konuştu.

Tecavüz ve işkence iddiasının ardından kamuoyunda cezaevinin tamamen kapanacağı yönünde yanlış bir algı oluştuğunu vurgulayan Çay, 'Bu cezaevi 1985 yılında yaşı büyük tutuklu ve hükümlüler için açıldı. 3 yıl önce çocuk tutuklu ve hükümlüler de kalmaya başladı. Bu olaydan sonra cezaevinin sadece çocuk bölümü kapanıyor. Büyükler bölümü kalıyor. Bu süreçte Pozantı ekonomisi çok fazla etkilenmez ancak az miktarda esnaf olumsuz yönde etkilenebilir ' şeklinde konuştu.

15 yıldır esnaflık yapan Ferhat Aydın ise, cezaevindeki iddialardan rahatsız olduklarını belirterek, 'Bu olaydan dolayı cezaevi kapanıyor. Bundan dolayı biz olumsuz etkileneceğiz. Cezaevindeki yakınlarını görmeye gelenler esnafa para bırakıyordu. Ayrıca cezaevinde çalışan asker ve gardiyanlar da ilçeye katkı sağlıyordu. Şimdi bunların hepsi yok olacak. Zaten otoyolun açılmasıyla birlikte işimiz azaldığından 14 çalışan sayısını 4'e indirmiştik. Şimdi iyice küçüleceğiz ' dedi.
Kaynak: İHA