İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Günü Festivali Düzenledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlediği altı günlük 3.Kadın Festivali başladı.

Kültürpark 4 Nolu Hol'deki açılış törenine İzmir miletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve kadınlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, üç yıldır düzenledikleri festivalde kadın emeğini öne çıkardıklarını, kadınların sahiplenmesiyle festivalin büyüyeceğini ve kadına yönelik olumsuzlukların giderilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Kocaoğlu, 'Biz söylemde değil, eylemde kadın dostu bir kentiz ama ne yaparsak yapalım, kadın haklarına yönelik etkinlikler sizin desteğiniz olmadan şovdan öteye geçmeyecektir. Son dönemde kadına yönelik şiddetin çok büyük bir çarpanla arttığını endişeyle izliyoruz. Toplumun her kesimi, başta her kademeden yöneticilerin bu işe dur demesi gerekiyor. Ben bugün aile içinde ve toplumda şiddete maruz kalan, hayatını kaybeden kadınlarımızın, kadın hakkı mücadelesindeki öncü güç olduğuna inanıyorum. ' dedi. İnsan haklarına saygı ve ezilenlere sahip çıkma çağrısı yapan Kocaoğlu, 'Kadın hakları mücadelesini, aynı 1911'de başladığı gibi biz de burada, Türkiye'nin en ileri, en demokrat kentinde başlatmalı, büyütmeli, geliştirmeli ve tüm ülke kadınlarına örnek olmalıyız. Düşüncelerimizin hepsini yerine getirdiğimizi söyleyemeyiz ama iyi niyetle, samimiyetle, sizlerle birlikte öğrenerek, öğreterek, gelişerek, geliştirerek ama mutlaka iyi niyetle kadın hakları yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın üzülmediği, horlanmadığı, şiddet cinayetlerine kurban gitmediği, dayak yemediği bir ülke özlemiyle, başarmak umut ve dileğiyle Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum. ' şeklinde konuştu.

Daha sonra 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, 'Geçmişten Günümüze Kadın ' konulu bir defile yapıldı. Atatürk'ün kadına verdiği önemi gösteren fotoğraflarla renklenen defilenin sonunda protokol üyeleri ve festivale katılan kadınlar 10. Yıl Marşı söyledi. İzmirli kadınlar tarafından hazırlanan el ürünlerinin sergilendiği stantların açılış kurdelesini de yine kadınlar kesti.