İl Genel Meclisi'nde Mart Ayının 1. Birleşimi Yapıldı

Gaziantep İl Genel Meclisi'nin Mart ayı 1.birleşim toplantısı, Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın da katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi'nde Mart Ayının 1. Birleşimi Yapıldı
Meclis salonunda yapılan toplantıya, Vali Erdal Ata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Celep, Yavuzeli Kaymakamı Cihat Arık ve meclis üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda dilekçeler kabul edilerek, meclise sunuldu. Dilekçelerin kabulünün ardından meclis gündemine alınan 1 madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ardından mecliste iki dönem ve üzerindehizmet etmiş meclis üyelerine 'Hizmet Anısı Plaketi ' takdim edildi.

28 meclis üyesi, plaketlerini Vali Erdal Ata, kaymakamlar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz'ın elinden aldılar. Plaket töreninin ardından bir konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, 'Meclisimize iki dönem ve üzerinde hizmet etmiş çok değerli meclis üyelerimize yönelik 'hizmet anısı plaketi' takdim etmek amacıyla tören düzenledik. Gerek şehir merkezinde, gerekse kırsalda bir tek insanımızın gideceği güzergaha bir mum koyup aydınlatmak bizlerin en temel görevidir. Meclis üyeliği sürenizde çoğu zaman kendinize ve hatta ailenize bile zaman ayıramıyorsunuz. Yaptığımız iş karşılığında devlet imkanlarıölçüsünde aldığımız ücret bellidir. Fakat bu ücret karşılığında yaptığımız iş elbette maddiyatla ölçülemez 'dedi.

Yıllardır meclise emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ata da, 'Meclis başkanlığı ve üyeliği görevlerini yıllarca yaparak Gaziantepli vatandaşlarımıza önemli hizmetlerde bulunduğunuz için sizleri kutluyorum. Umarım bundan sonra da katkılarınızı arttırarak, şehrimizin daha da gelişmesine yardımcı olursunuz. Bu plaketleri sizlere anı olsun diye takdim ettik 'diye konuştu.

20 yıl meclis üyeliği yaptığını ve güzel hizmetlere imza attığını söyleyen eski İl Genel Meclis üyesi Mehmet Çiçek ise, 'Gaziantep ve Nizip halkına hizmet etmek için meclis üyeliğine getirildim. 20 yıl gibi uzun bir süre görevimi sürdürdüm. Diğer meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte Nizip ve Gaziantep halkına önemli hizmetler verdik. Bugün de Vali Erdal Ata ve diğer protokol üyelerinin katılımlarıyla tören yapıldı. Bizleri unutmayarak plaket takdim ettiler. Vali Erdal Ata'ya ve İl Genel Meclis BaşkanıMenderes Karaduman ile meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum 'ifadelerini kullandı. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA