Giresun Kalesi'ne Teleferik Projesinde Sona Yaklaşıldı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Kalesi ve Adası'na kurulması planlanan teleferik projesini birkaç ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Giresun Kalesi ve Adası'na kurulması planlanan teleferik projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, proje sürecinin hızla sürdürüldüğünü belirtti. Giresun'un tarihi yerlerin daha fazla kişi tarafından görülmesi ve gezilmesi için çeşitli projelerin üretildiğini kaydeden Giresun Valisi Şahin, 'Bundalar birisi ve en önemlisi olan teleferik projesidir. Bunu yapmamızın asıl amacı ise ziyaretçileri oraya kolayca ılaşmalarını sağlayıp orada çeşitli mekanlarda vakit geçirmelerini doayısı ile Giresun 'a ekonomik yönden bir şeyler bırakmasını sağlamak. Bizim gayemiz budur. ' dedi.

Giresun Kalesi ve Adası'nda kazı çalışmaları başlatılacağını açıklayan Şahin, yapılacak çalışmalarla geçmişe ışık tutalacağını aktardı. 'Bilim dünyasında bilinen gerçekleri ters çevirecek, açık getirisi olan bir çalışma olacak ' diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Haziran ve Temmuz aylarında adada ve kale de kazı çalışmalarına başlayacağız. Kalenin sur dibinde de kazı çalışmalarına başlayacağız. Bunlar gerçekten bize ışık tutacak kazı çalışmaları olacaktır. Bilim dünyasında bilinen gerçekleri ters çevirecek, açık getirisi olan bir çalışma olacak. Kaledeki çalışmalar Bahçeşehir nezdinde olan bir kazı çalışması olacak. Adadaki çalışmalarda zaten yine aynı 20 kişilik ekip gelip çalışmaları bitirecek. Onlar bu işleri bitirir bitirmez Adada koruma amaçlı bir imar planına başladık. Bu belediye nezdinde tamamlanacak. Zaten belediyenin çalışması 1 ay gibi bir sürede tamamlanmış olacak. '

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 'Bakanlıklardan izin alma işine başlayacağız. Bu izin alma işinden sonra bizde Özel İdare olarak teleferik projesini ihale edeceğiz ve ihale kapsamında Ekim ve Kasım ayına kadar teleferiği bitirmek istiyoruz. ' diye konuştu.