Yıldız: Elektrik Zammı, Ortadoğu'daki İstikrarsızlık ve Dövizdeki Artışa Bağlı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektriğe yapılan zammı, Ortadoğu'daki siyasi istikrarsızlık ve döviz fiyatlarındaki yükselişe bağladı.

Yıldız, "Ham petrol fiyatlarının, döviz fiyatlarının artmış olması birçok türevlerini de zorladı. Bölgedeki ve dünyadaki bir kısım siyasi istikrarsızlıkların yükünü çekiyoruz demiştim. O yüklerden bir tanesi budur." dedi.

AK Parti İl Kongresi için Amasya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Taner Yıldız, Amasya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bakan Yıldız, “Her defasında severek geldiğim Şehzadeler Şehri Amasya’ya her geldiğimde farklı bir yanını görüyorum. Yeşilırmak’taki su seviyesini de yükselmiş olarak görüyorum. Önümüzdeki günlerde daha da artacağını düşünüyorum. Aslında olumsuz yaşadığımız kış şartlarının bereketini şimdi görmeye başlıyoruz. Bunların hepsinin hidroelektrik santrallerimize enerji olarak döndüğünü görüyoruz. Tabi varlıkları çok zengin olan bir şehirdeyiz. Bunun turizme tahvil edilmiş olmasını ve sayının daha da giderek artacak olması aslında hizmet sektörü ile de alakası olduğunu biliyoruz. O yönden Amasya daha da çok gelişecektir.” şeklinde konuştu.

1 Nisan itibari ile elektriğe yapılan yüzde 8,1’lik zam ile ilgili bir soruya Bakan Yıldız, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bunu açıklayacaktır. Ham petrol fiyatlarının, döviz fiyatlarının artmış olması birçok türevlerini de zorladı. Bölgedeki ve dünyadaki bir kısım siyasi istikrarsızlıkların yükünü çekiyoruz demiştim. O yüklerden bir tanesi budur. Ham petrol fiyatlarından memnun olmadığımızı ve bize bağlı olmayan döviz fiyatlarının yükseldiğini bu vesile ile söylüyorum. Enerji sektörüne olan yansımalarını hep olumsuz manada gördük. İnşallah ham petrol fiyatları, bölgenin siyasi istikrara kavuşması ile özellikle İran ve İsrail gerginliğinin mutlaka açığa kavuşması, arz ve talep dengesizliğinden kaynaklanmayan sebeplerden tekrar mevcut fiyatlara dönmesi gerektiğini temenni ediyorum. Hak etmediğimiz bu fiyat yükseltisinden de kurtulmuş oluruz diye düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.