Volkan Turgut'un Kaleme Aldığı Romanda İlköğretim Okulu Öğrencisinin Hayat Hikayesi Anlatılıyor

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Volkan Turgut'un kaleme aldığı romanda ilköğretim okulu öğrencisinin hayat hikayesi anlatılıyor.

Yazar Turgut, AA muhabirine, olaylara öğrenci gözüyle bakmak istediğini ve tarihi öğrencilere öğretmek için roman yazmaya karar verdiğini söyledi.

Öğretmen olduğu için okulu öğretmen gözüyle gördüğünü, öğrenci gözüyle bakmanın farklı bir şey oyduğunu ifade eden Turgut, ''Kitapta okula, öğretmenlere, sınıf arkadaşlarıma, anneme ve babama bir öğrenci gözüyle bakmak istedim. Romanda 6. sınıf öğrencisi Yasin'in yaşadıkları anlatılıyor. Kitapta ailelerin çocuklarının yeteneklerini tanımaları gerektiğini anlattım'' dedi.

Turgut, kitabın ilgi çekmesini istediğini ve kitapta bir konudan diğer konuya geçildiğini belirterek, ''Okuyucular, 'Kitapta bir bölümden diğer bölüme geçerken birden Malazgirt Savaşı'na atladık', 'Erenler İlköğretim Okulu'nda bir öğrenci rehberlik odasında otururken birden Malazgirt Ovası'nda at tepişmelerinin içinde buldu kendini, ne alaka-' diyenler oldu. Böyle çok roman okumuştum. Örneğin kitabın sonunda Yasin ölecek. Kitabı okuyan birçok insan 'Yasin'in öleceğini tahmin etmemiştik' dediler. Benim derdim de buydu yani ilgi çekmekti'' diye konuştu.

-İslam dünyasını koruyacak tek kale Türkler-

Malazgirt Savaşı ile ilgili bölümde Maide Suresi'nin 54. ayetinin tecellisini aradığını anlatan Turgut, Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelmesinde ilahi bir neden bulunduğunu savundu.

İslam dünyasını koruyacak kalenin Türkler olduğunu düşündüğünü anlatan Turgut, şöyle devam etti:

''Çünkü ayette şöyle diyor; 'Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler. Onlar müminlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihat ederler. hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah'ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.' '