Şehzade Mehmet Koleji Yaşlıları Unutmadı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, Yaşlılar Haftası nedeni ile huzurevlerinden davet ettiği yaklaşık 40 yaşlıya gece düzenledi.

Şehzade Mehmet Koleji Yaşlıları Unutmadı
Kaldıkları huzurevinden Şehzade Mehmet Koleji'ne gelen yaşlıları okulun öğrencileri karanfillerle karşıladı. Okul idaresi geceyi renklendiren bir de program düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Giray Kara, “Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır.Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. ” dedi.

Okul korosunun sunduğu müzik programından sonra öğrenciler sahneye çıkarak şiir, kompozisyon okudular ve konuşmalar yaptılar.Belediye Huzurevi Sorumlusu Murat Akbaş da yaptığı konuşmada, “Bizi ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak Şehzade Mehmet Koleji farklı davranarak bizleri okullarına davet ettiler. Bizlere çok güzel bir program sundular ve bizlerle okullarında akşam yemeğinde buluştular. Şehzade Mehmet Koleji’ne bizlere güzel bir gece geçirttikleri için teşekkür ediyorum. ” dedi.

Yemek sonrası Okul Müdürü Giray Kara da huzurevinden gelen her misafir için birer hediye verdi .