Pursaklar’da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Başladı

Ankara Pursaklar Belediyesi, bünyesinde gerçekleştirilen iş sağlığı ve güvenliği eğitim seminerlerinde yöneticilere kaliteli, sağlıklı ve güvenli hizmet vermenin püf noktaları anlatılıyor.

Pursaklar Belediyesi ile DK İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim firması arasında gerçekleştirilen iş sağlığı ve güvenliği protokolü kapsamında, en iyi hizmeti sağlıklı bir şekilde vermek ve iş güvenliğini sağlamak için eğitim seminerleri başlatıldı.Çalışanların korunup kollanması gerektiğini ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Amacımız personelimizi koruyup kollamak ve işyerinde işletme güvenliğini sağlamaktır. Çalışanlarımızın sağlığını ve iş güvenliğini sağlamak hem insani hem toplumsal hem de yasal bir sorumluluktur.” dedi.

İş kazalarının çoğunluğunun insana bağlı sebeplerden kaynaklandığını belirten Başkan Çetin, “Bu sebepler, iş kazaları ve meslek hastalıklarında, önleyici tedbirlerin ve eğitimin önemini açıkça ortaya koymaktadır. Bu bilinçle yöneticilerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirmek, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak, sağlık ve güvenlik risklerine karşı önlem almak, verimli bir iş ortamı oluşturmak, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının en aza indirilmesi ve önlemlerin alınması amacıyla bu eğitim seminerlerimizi başlattık.” diye konuştu.

Çetin, yöneticilere verilen güvenlik eğitim seminerlerinin devam edeceğini kaydetti.