Osmangazi, Fetih Şenlikleri İle Anılacak

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osmangazi, adını verdiği Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Fetih Şenlikleri' ile anılacak.

Osmangazi, Fetih Şenlikleri İle Anılacak
Her yıl Nisan ayında düzenlenen etkinliklerin sekizincisi, 4 Nisan Çarşamba günü, önceki yıllarda çekilmiş şenlik fotoğrafları sergisi ile başlayacak. 6 Nisan Cuma günü ise Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak olan kutlamalar, Pınarbaşı Fetih Kapısı’nda Fetih Selası’nın okunmasıyla devam edecek. Halk oyunları, kılıç kalkan ve mehter gösterileri ile renklenecek şenlikler, Osmangazi ve Orhangazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane Meydanı’nda sürecek. Burada, Yörük Çadırı’nda Bursalılara gözleme, pilav ve ayran ikram edilecek.

1. MURAD HAN DÖNEMİ ELE ALINACAK

Her yıl bir padişahın hayatının ele alındığı sempozyumlarda, bu yıl Sultan 1. Murad Han dönemi incelenecek. 6 Nisan Cumartesi günü yapılacak sempozyumların ardından, 8 Nisan Pazar günü ise Ulucami’de Osmangazi ve şehitler için fetih duası okunacak. Küçükdeliller ve Güneybudaklar köylerinde geleneksel köy şenlikleri yapılacak. Ayrıca, bu yıl 7.’si yapılacak olan Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu ise 15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. 29 Nisan Pazar günü ise Yunuseli Mahallesi yeni kurban pazarı alanında Rahvan Atları Koşusu yapılacak.

“TARİHE YÖN VEREN İMPARATORLUĞUN TOHUMLARI BURSA’DA ATILDI”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 'Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri'nin önemine değinerek, “Tarihe yön veren, dünyanın en büyük imparatorluklarından birinin tohumları bu topraklarda atıldı. Asırlarca hüküm süren bu devlete ismini veren Osmangazi’yi ve Bursa’nın fethini anmak için düzenlenen etkinliklere halkımızı bekliyoruz.” dedi.