Kurtulmuş'tan Başbakan'a 'Dershane' Desteği

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de dershanelerin fonksiyonlarının sona erdirilmesi lazım ve eğitim kurumlarımızın çok ciddi bir şekilde eğitim verir hale getirilmesi gerekiyor" dedi.

Kurtulmuş'tan Başbakan'a 'Dershane' Desteği
Çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Ordu'da bulunan ve partisinin ilçe kongresine katılmak üzere Ünye'ye gelen HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, geceyi Ünye'de geçirdikten sonra sabah ilk olarak Yunus Emre'nin Ünye'deki külliyesini ziyaret etti.

Ziyarette okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyen, ardından da beraberindekilerle birlikte dua eden Kurtulmuş, ziyaret sonrasında dün Meclis'te yasalaşan 4+4+4 eğitim sisteminin ve dershanelerin kapanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kurtulmuş, "Eğitimde 4+4+4'ün yasalaşması Türkiye'de artık önemli bir eğitim reformunun başlangıcı oldu. Bu 8 yıllık kesintisiz eğitimin sona ermesi bakımından doğru bir karardır. Yönlendirmeli ve seçmeli bir eğitim imkanı gençlere sunuyor olması da önemlidir. Bizim de seçimbeyannamemizde çok açık bir şekilde ifade ettiğimiz bir şey var. Her yurttaşına, her gencine kaliteli ve iyi bir eğitim sunmak devletin devlet olma vasıflarının gereğidir. Gençlerimize kaliteli ve parasız eğitim imkanı sunmalıyız. Son yıllarda çocukların 7-8 yaşından itibaren hayatları dershanelerde geçiyor. O zaman okullara ne ihtiyaç var. Biz eğitimi dershaneler üzerinden vereceksek zaten bu sistem özelleşmiş demektir. 'Devlet çocuklarına gençlerine eşit ve kaliteli bir eğitimi sunamıyor' demektir.Dolayısıyla gerçekten Türkiye'de dershanelerin fonksiyonlarının sona erdirilmesi lazım ve eğitim kurumlarımızın çok ciddi bir şekilde eğitim verir hale getirilmesi gerekiyor. Bu olumlu bir adım ama 'bugünden yarına dershaneleri kapatıyoruz' demekle olmaz, kolay da değil, bir geçiş süreci olmalı ama mutlaka dershanecilik sisteminin sona ermesi lazım ki bunu seçim beyannamemizde de söylemiştik. Ümit ediyorum ki hızlı ama düzgün bir uygulama ile Türkiye'de eğitim sisteminin bu açığı kapatmış olur" diyekonuştu.

Kurtulmuş, yaptığı açıklamanın ardından partisinin Ünye ilçe kongresinin yapılacağı salona gitmek üzere Yunus Emre Külliyesi'nden ayrıldı .