Hataylı Öğrenciler İçin Kültür Gezisi

Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü ve Romanya'daki Braşov Okul Müfettişleri Başkanlığı'nın ortaklaşa hazırladığı, ''Hayat Boyu Öğrenme Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi'' etkinlikleri kapsamında, 40 ilköğretim öğrencisi Antakya Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

Projenin Türkiye Koordinatörü İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar, ''Okulda Barış Hayatta Başarı'' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, proje ile öğrenciler arasında sosyal, kültürel ya da ekonomik nedenlerle ortaya çıkan şiddeti azaltmayı, Feuerstein metodu ve diğer modern metotlar ile öğrencilerin kişisel etkileşim becerilerine odaklanmayı amaçladıklarını söyledi.

Tüm giderleri Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen etkinlikler kapsamında, öğrencilere dünyanın üçüncü büyük mozaik müzesi Hatay Mozaik Müzesi'nin, Antakya Kapalı Çarşısı, Habib-i Neccar Camisi, St. Pierre Kilisesi ve Antakya Belediyesi Parkı'nın gezdirileceğini anlatan Zobar, şunları kaydetti:

''Öğrencinin kişisel iletişim becerilerini geliştirmek adına, bir grup içinde geziye katılarak kendini tanıma, bireysel farklılıkları anlama, farklı durum ve olaylarda farklı gözlemler yapmasına yardımcı olma hedeflenmektedir. Ayrıca yakın çevresinde bulunan kültürel hazineleri yakından görerek, onlar hakkında bilgi edinmesi sağlanacak.''

Müzeyi gezen ve eski dönemlerde yapılan birbirinden farklı mozaikleri yakından görme fırsatı bulan öğrenciler ise İskenderun'da yaşadıkları halde ilk kez mozaikleri görme imkanı bulduklarını vurgulayarak, öğretmenlerine teşekkür ettiler .