DPÜ’de 175 Akademisyen İçin Cübbe Giydi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ilk defa akademik kadroya atanan ve yükseltilen akademik personelin için cübbe giyme ve viniş takma töreni düzenlendi.

DPÜ’de 175 Akademisyen İçin Cübbe Giydi
Törende, 14 profesör, 46 doçent, 115 yardımcı doçent toplam 175 öğretim üyesi cübbelerini giydi ve vinişleirni taktılar. Öğretim üyelerinin vinişleri Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yunus Erdoğan, dekan ve bölüm başkanları tarafından takıldı.

Yapılan törende konuşan Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan yapılan töreni sembolik ama yıllardan beri özlemi, hasreti çekilen, beraber olma, kucaklaşma, birbirlerini daha da yakından tanımanın bir fırsat olarak niteleyerek bu tür toplantılara devam edileceğini söyledi.

Çankaya Köşkü'nde katıldığı rektörler toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir kısım hatırlatmalar yaptığına işaret eden Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan: “Bu hatırlatmalar içerisinde çok önemsediğimiz bir husus var ki, üniversiteler toplumun dinamosudur, toplumun itici gücüdür, motorudur dolayısıyla bulundukları şehri, yaşadıkları ülkeyi arkalarına takıp götürecek yegane güç onlardır. Toplum sizden çok şey bekliyor. Sizler bulunduğunuz şehrin seviyesine inmeyeceksiniz onları kendi seviyenize yükselteceksiniz dolayısıyla bu misyonu yüklenen üniversiteler ve üniversitemiz önümüzdeki 5 yıl içerisinde on yıl içerisinde veyahut önümüzdeki 25 yıl gibi bir perspektif içerisinde nasıl bir hedefe doğru yürümek istiyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki dönemlerde gene akademik kadroda bulunan arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Biz nasıl bir üniversite olacağız. Liseden sonra parça bölük bilgiler sunan yerel bir üniversite mi ki böyle bir üniversitenin hiçbir zaman yaşama şansı yoktur veya toplumu, şehri arkasından sürükleyebilen ülkenin de gayri milli hâsılasına da ciddi katkılar yapan bir üniversite mi olacağız? Dolayısıyla bizler geleceğe güvenle bakmak adına önümüzü görmek durumundayız” dedi.

Rektör Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi'ne gelen bütün bir yabancı dili iyi derecede öğretmek üzere yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi: “Yabancı diller yüksekokulumuz açıldı biliyorsunuz. Bunu kuvveden fiile çıkarmak için bina proje ihalesi verdik ve bir firma bunu aldı, şu anda projesi çiziliyor, sanıyorum birkaç ay içerisinde de yabancı diller yüksekokulu binasının inşaatına başlanacak. İlk etapta belki beş bin öğrencimize zorunlu yabancı dil hazırlık dersleri verebileceğiz ve üniversitemize gelen hiçbir öğrenci Ankara’daki, İstanbul’daki büyük üniversitelere gidememenin pişmanlığını ve hasretini duymayacak ve gene öyle zannediyorum ki devlet üniversiteleri içerisinde bu kadar geniş çaplı bir hazırlık dersi verebilen ilk üniversite haline gelmiş olacağız. Bunun dışında gene üniversitemiz önceliklerini belirleyerek ki ben buna enerji ve bora dayalı enerji sanayi konusunda öncü bir üniversite olmayı ümit ediyorum. Gene bundan sonra üniversitemize yabancı ülkelerden çok sayıda öğretim elemanı getireceğiz.”

Ahmet Karaaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin içinde bulunduğu genel gidişe bizimde uymamız gerekiyor. Bunu hep beraber başaracağız. Bir çiçekle bahar gelmez. Üniversitedeki en alt akademik kadroda bulunan arkadaşımızdan en üst akademik kadroda buluna arkadaşımıza kadar birlikte biz sizin bize getireceğiniz projeleri hayata geçirme noktasında elimizdeki bütçeyi son kuruşuna kadar kullanacağız, bundan kimsenin şüphesi olmamalı.”

Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan cübbe giyip vinişlerini takacak, yeni akademik kadrolara atanan öğretim üyelerini kutlamasının ardından 28 Nisan 2009-23 Mart 2012 tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesi’nde akademik kadroya ilk defa atanan ve yükseltilen öğretim üyelerine vinişleri Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yunus Erdoğan, dekan ve bölüm Başkanları tarafından takıldı .