Büyükşehir'den Anlamlı Tasavvuf Musikisi Konseri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olan Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğünün düzenlediği Tasavvuf Musikisi konseri izleyenlerin beğenisini topladı.

Büyükşehir'den Anlamlı Tasavvuf Musikisi Konseri
Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu “El Ümmühahüt't-Tahirat” (Mübarek Annelerimiz) konulu bir konser verdi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi'nin yönettiği koro birbirinden anlamlı ilahileri izleyenler için seslendirdi. Konseri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile vatandaşlar izledi.

Konser öncesinde Burhanettin Karal tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Ardından şef Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki Tasavvuf Musikisi konserine geçildi. Koro konsere uşşak salavat-ı Kemaliye ile başladı.

Koro konserde ayrıca hüseyni, uşşak hicazkar, suzinak, rast ve hicaz olmak üzere toplam 15 adet eser seslendirdi. Konserde çocuk sazende Sait Kerem Küçük büyük ilgi gördü. Küçük sazendenin babası Faruk Küçük de hanende olarak koro da görev yaptı. Baba- oğlun anlamlı birlikteliği ilgiyle izlendi. Başarılı ve anlamlı konser izleyenlerin gönüllerinde adeta taht kurdu. Konserin sonunda kısa bir konuşma yapan koro şefi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve yetkililerine Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'na verdikleri destek için teşekkür etti. Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi'ye çiçek vererek, başarılarından dolayı kutladı .