Bbp Genel Balkan Yardımcısı Karacan Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, 3 yıl önceki helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün aydınlatılmasının birçok faili meçhulü de aydınlatacağını söyledi.

Bolu Alperen Ocakları'nın BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 3. yılı dolayısıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği programa katılan Karacan, Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davadaki gelişmelere ilişkin bir soru üzerine, olayın özel yetkili savcıya intikal ettiğini belirtti.

Karacan, ''İddianame hazırlık aşamasında, henüz açıklanmadı. Çok önemli gelişmeler var. Biz de iddianameyi bekliyoruz'' dedi.

Kazada ''hayatın doğal akışına aykırı birçok sonucun ortaya çıktığını'' söyleyen Karacan, şöyle konuştu:

''Biz de bunların peşinde olduk. Bir önceki genel başkanımız Yalçın Topçu, bu işi 'Devlet Denetleme Kurulu'na götürelim, klasik yöntemlerle bu iş ortaya çıkmayacak' dediğinde herkes tuhaf karşılaşmıştı ama Cumhurbaşkanı, görüşmeler neticesinde Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi. Kurul, yapmış olduğu araştırmada daha önce yapmış olduğumuz tespitleri somut hale getirdi. Sonraki aşamada işin cumhuriyet savcılığından özel yetkili savcılığa intikal ettirilmesi için görüşmelerde bulunduk. Talebimiz kabul edildi. Şu anda özel yetkili savcılığın idaresinde yürüyor.''

''Yazıcıoğlu'nun sır ölümünün aydınlatılması birçok faili meçhulü aydınlatacak'' diyen Karacan, şunları kaydetti:

''Başından itibaren bu süreci ne kaza olarak ne de suikast olarak nitelendirdik. Bunun adına 'şehadet süreci' dedik. Netice ne olursa olsun şehit genel başkanımızı aramıza geri döndürmeyecek ama bu Türkiye'de milli iradeye kast edenlerin cesaretini kıracak ve geçmişteki birçok üstü kapatılmış, faili meçhul olaylara örnek olacak.

Belki rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal, rahmetli Adnan Kahveci, Vali Recep Yazıcıoğlu'nun ölümünün aydınlatılması için de bir vesile olacak. Onunla ilgili de bir sürü şüphe var. Elimizden geleni yapıyoruz. Biz Büyük Birlik Partisi'yiz. Bu işi sokağa dökmeden, kimsenin burnunu kanatmadan, hukuk içerisinde kalarak bu noktaya getirdik. İnşallah neticeyi de göreceğiz.' '