Ygs Öncesinde Vali Kıraç'tan Gürültü Kirliliğine Karşı Uyarı

Vali Cahit Kıraç 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı için kentte sınava girecek öğrencilerin; barınma, ulaşım ve yemek sorunları ile sınavın güvenliğine ilişkin tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.

YGS sınavının gençler için hayati önem taşıdığı konusunda yazılı açıklamada bulunan İzmir Valisi Cahit Kıraç yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: “31 Mart 2012 Cumartesi günü saat 18.00'den 01 Nisan 2012 Pazar günü saat 14.00'e kadar; sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde, otoların klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler sırasında dışarı yayın yapılması, düğün konvoylarının oluşturulması, bina, hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılması, sınavların yapılacağı okulların çevresindeki sanayi siteleri ve iş yerlerinde gürültülü çalışma yapılması yasaklanmıştır.

Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği; öğrenci ve aileleri için büyük önem taşıyan bu sınavlar nedeniyle; tüm vatandaşlarımızdan gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyorum. Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ve ailelerine başarılar diliyorum.”