Tuna: İşsizliğe Çare Olacak Her Türlü Projeye Varız

Mersin’in Toroslar İlçesi Belediye Başkanı Hamit Tuna, işsizliğe çare olarak her türlü projeyi desteklediklerini belirtti.

Tuna: İşsizliğe Çare Olacak Her Türlü Projeye Varız
Tuna, İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (İSGEV), Toroslar Belediyesince tahsis edilen yeni eğitim merkezindeki ilk genel kurulunda yaptığı konuşmada Toroslar’da istihdam ve girişimciliği destekleyecek her projeye açık olduklarını söyledi.

Bunun için işsizliğe çare üretecek kurum ve kuruluşla ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Tuna, farklı Toroslar Teknik Eğitim Kurslarına (TORTEK) ait 49 eğitim merkezinin bulunduğunu kaydetti.

TORTEK bünyesindeki kilim dokumacılığı kursunda dokunan kilimleri ‘Toroslar Kilimi’ adıyla markalaştırmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Tuna,
“Bu ürünler özellikle Japonlar tarafından büyük rağbet görüyor. Konya’da bulunan bir kilim işletmecisi ipliğini kursiyerlerimize gönderiyor, kursiyerlerimiz de iplikleri işleyerek kilime dönüştürüyor ve para kazanıyorlar. Bu kilimler aynı zamanda Japonya’ya ihraç ediliyor.İşte bu mekanizmayı her tarafta kurmak istiyoruz” diye konuştu.

İSGEV’e birinci etapta 250 metrekarelik bir alan tahsis ettiklerini ifade eden Tuna, Halkkent Mahallesindeki iş merkezinin üstündeki yaklaşık bin metrekarelik alanı da düzenlediklerini söyledi.

Söz konusu tesisin, göçle gelen ailelerin yoğunlukla yaşadığı Güneykent, Halkkent, Mevlana, Kurdali ve Çağdaşkent Mahallelerine kapsayan bir noktada bulunmasından dolayı çok önemli bir hizmet vereceğine değinen Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak ise İSGEV’e destek sunanlara teşekkür etti. İSGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Darıcı da
yer tahsisi nedeniyle Tuna’ya teşekkür etti .