Silifke’de Çiftçilere Bitki Koruma İlaçları Eğitimi Verildi

Mersin’in Silifke İlçesi Tarım Müdürlüğü teknik elemanları tarafından bitki koruma ürünleri eğitimleri çerçevesinde 60 köyde 2 bin 100 çiftçiye ulaşıldı.

Silifke’de Çiftçilere Bitki Koruma İlaçları Eğitimi Verildi
Köylerde çiftçilere, sektörde gelinen güncel teknolojik gelişmeler ve uyulması gereken mevzuatlar hakkında seminerler verildi.

Eğitim seminerlerinde üreticilere, zirai mücadele ilaçları, bitki koruma ürünlerinin doğru ve tekniğine uygun kullanımı, zirai mücadele ilaçlarının faydalı böceklere etkisi, zehirlenme belirtileri, zirai mücadele ilaçlarının ambalajlarının imha edilmesi, yasal mevzuat konularında detaylı bilgiler aktarıldı. Belgesi olmayan çiftçilerin, bitki koruma ürünlerinin uygulaması belgesi sahibi olabilmeleri için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurması ve eğitim çalışmalarına katılması gerekiyor. 2 adet fotoğraf ile katılım belgesi ile İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat eden çiftçilere Bitki koruma Ürünleri Uygulama Belgesi verilecek. Bu belgeyi alamayan çiftçiler, yapılan kontrollerde belgesiz ilaçlama yaptıkları tespit edilirse idari para cezası uygulanacak. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, hedeflerinin tarımla uğraşan ve ilaçlama yapan en az 3 bin çiftçimize eğitim vermek ve belge sahibi yapmak olduğunu açıkladı.

Kalıntısız bir ihracat, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen bir üretim olması gerektiğini belirten Müdürü Süngü, "Çiftçilerimizi bu eğitim toplantılara katılmalarını bekliyoruz. Bu seminerler çiftçilerimizin üretimi daha bilinçli ve bilimsel olarak yapmalarına önemli katkılar sağlayacaktır. Artık babadan kalma kültür ile üreticilik yapma dönemi bitti. Eğitim verildiği köylerimizdeki çiftçilerimizin alın terlerinin karşılığını alabilmelerinin önemli şartı standartlara göre üretim yapmaktır. Şu an itibariyle Atayurt, Arkum ve Atakent’te toplantılar yaparak eğitimler tamamlanacak." şeklinde konuştu.