Rektör Aydın: Milli ve Manevi Değerlere Sahip Çıkan Bir Üniversiteyiz

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, milli, manevi ve kültürel değerlere sahip, üniversitenin evrenselliğini ön plana çıkaran bir anlayışa sahip olduklarını söyledi.

Rektör Aydın: Milli ve Manevi Değerlere Sahip Çıkan Bir Üniversiteyiz
Üniversitenin kuruluşunun 6’ıncı yılı etkinliklerinde konuşan Rektör Aydın, Türkiye ve dünyadaki üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmeyi hedefleyen üniversitenin 1 Mart 2006 tarihinde kurulduğunu hatırlattı. Kurulduğu tarihten itibaren geçen altı yılda çok yol kat ettiğini dile getiren Aydın, "2006 yılında Kastamonu Üniversitesi olarak yola çıktığımızda eğitim, orman, fen edebiyat olmak üzere 3 fakültesi, beden eğitimi ve spor, sağlık, meslek olmak üzere 3 yüksekokula sahip küçük bir üniversiteydik. Bu gün geldiğimiz noktayı değerlendirecek olursak üniversitemiz bünyesinde 8 fakülte, 2 enstitü, 4 yüksekokul, 11 meslek yüksekokul bulunmakta. Ayrıca 420 akademik ve 290 idari personel olmak üzere toplam 710 personel görev yapmakta, 10 bin kayıtlı öğrencisiyle eğitim-öğretim devam etmekte. Üniversitemiz Farabi Değişim Programı çerçevesinde yurt içinde 50 üniversiteyle protokol imzalamıştır." bilgilerini aktardı. Kastamonu Üniversitesi'nin ulusal anlamda aç olduğu başarıyı elde etmenin yanında evrensel başarıyı da hedeflediğini kaydeden Rektör Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Erasmus çerçevesinde öğrenim görme, staj ve öğretim üyesi hareketliliği kapsamında yurt dışında 29 kurum ve kuruluşla anlaşma; Kazakistan, Kırgızistan, Portekiz ve Arjantin’deki 12 üniversiteyle protokol imzalanmıştır. Bu anlaşmalar çerçevesinde üniversitemizde yabancı öğrenciler eğitim-öğretim görmeye başlamıştır. İlk olarak Kazakistan üniversitelerinden 5 öğrenci çeşitli bölümlere yerleşmiştir.

"Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Üniversitesi'nin milli, manevi ve kültürel değerlere sahip çıkan, üniversitenin evrenselliğini ön plana çıkaran bir anlayışa sahip olduğunu vurguladı. Rektör Aydın, "Kastamonu Üniversitesi olarak hedefimiz bilgiyi doğru yorumlayan, araştırmayı bilen, öğrenmeyi öğrenen, kendi olma becerisini geliştirebilen, dünü ve bugünü bilip geleceğe ilişkin öngörülerinde sağlıklı sonuçlara varabilen, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, büyük Türkiye’ye sağlıklı ve umutla bakabilen öğrenciler yetiştirmek; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerine uygun yayınlar yapan ve yapılması yönünde örneklik gösteren bilim insanı yetiştirmek; eğitim-öğretimin niteliğini yükseltmek; bilimsel ve teknolojik araştırmaları geliştirmek; üniversite-çevre ilişkilerini güçlendirmektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri çerçevesinde eğitimini sürdürecek olan Kastamonu Üniversitesi, barındırdığı dinamik unsurlar ile bunu başarabilecek güçtedir. Üniversitemizin seçkin akademik kadrosu, idari personeli ve ülkesini seven gençleri ile belirlenen hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Üniversitenin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bir açık oturum düzenlendi.

Ayrıca üniversite kampüsü içerisinde şenlikler ve ‘Biniş Giyme Töreni’ yapıldı. Tören protokole verilen yemekle son buldu .