Petkim Petrokimya Holding'in Yüzde 10.32'lik Hissesi Socar İnternatıonal'in Oldu

Petkim Petrokimya Holding A.Ş'nin sermayesindeki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait yüzde 10.32 oranına denk gelen hisseleri, Socar Turkey Enerji A.Ş ve Socar International DMCC Ortak Girişim Grubu'nun oldu.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş'nin sermayesindeki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait yüzde 10.32 oranına denk gelen hisseleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda düzenlenen ihaleyle, Socar Turkey Enerji A.Ş ve Socar International DMCC ortak girişim grubu satın aldı. İhale teklif sahiplerinden bir tur ödemesiz kapalı teklif alınarak, 168 milyon dolarla açıldı. Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. ile Socar Turkey Enerji A.Ş ve Socar İnternational DMCC Ortak Girişim Grubu arasında ihalegerçekleştirildi.

Açık artırmanın 5. turunda Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. A.Ş ihaleden çekildi. Açık artırma sonucu Socar Turkey Enerji A.Ş ve Socar International DMCC Ortak Girişim Grubu 168 milyon 500 bin dolarla ihaleyi kazandı.

SOCAR Turkey Üst CEO'su Kenan Yavuz, Petkim Petrokimya Holding A.Ş'nin sermayesindeki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait yüzde 10.32 oranına karşılık gelen A grubu hissenin, özelleştirme ihale bedeli olan 168 milyon 500 bin doları peşin ödeyeceklerini bildirdi .