Kazakistan Büyükelçisi'nden Vali Ulvi Saran'ı Ziyaret

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tümebayev, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti.

Kazakistan Büyükelçisi'nden Vali Ulvi Saran'ı Ziyaret
Ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, Kazakistan'ın Asya'da önemli bir ülke olduğuna dikkat çekti. Saran, Türkiye'nin Kazakistan ile dostane ve olumlu çalışmalar yaptığını belirterek, "Asya'da önemli bir ülke olan Kazakistan'ın Türkiye ile olan münasebetleri her zaman dostane ve yakın olmuştur. Kazakistan büyük bir ülke. Hem ekonomik bakımdan hem de Asya'daki siyasi ağırlığı açısından önemli bir yer teşkil ediyor. Birçok kez Türkiye ile Kazakistan arasında olumlu çalışmalar münasebetiyle bazı temaslar oldu"dedi.

Kazakistan Ankara Büyükelçici Canseyit Tümebayev ise, Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde Malatyalı iş adamlarının daha aktif bir rol üstlenmesini beklediklerini ifade etti.

Tümebayev, illeri gezerek, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkiyi daha da derinleştirmek istediklerini kaydederek, "Görevimize başladıktan itibaren sadece Ankara ve İstanbul değil, Türkiye'nin bütün illerini geziyorum. Çünkü ilerli gezerek, Türkiye'yi daha iyi tanıyacağız. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişki illerle olan ilişkilerimiz büyüdüğü zaman daha da derinleşecek. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz iki ülke arasında her sene daha da büyüyor. Ve bunlar içerisinde her ilin katkı sağlamasınıistiyoruz" diye konuştu.

Malatya'nın tekstil ve gıda alanında önemli bir yere sahip olduğunun altını da çizen Tümebayev,"Malatya'nın özel olarak tekstil alanında ve tarım alanında önemli bir yerinin olduğunu biliyoruz. Ondan dolayı böyle bir fırsat oldu. Çünkü Malatya meşgul bir il. Türkiye için büyük önem taşıyor. Çünkü burada çok meşhur Türkiye'yi dünyaya tanıtan İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın doğduğu memleket. Ondan dolayı Malatya'nın yeri bence çok ayrı. Böyle büyük devlet adamlarını, büyük önderleri veren ilde, daha da çokişler yapılacak diye düşünüyorum. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde de Malatya iş adamlarının daha aktif çalışmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyarette Vali Ulvi Saran, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tümebayev'e kayısı takdim etti .