Bursa Anadolu Lisesi, Fizik ve Kimya Testlerinde Türkiye 2'ncisi Oldu

Bursa Anadolu Lisesi (BAL), 2011 LYS'de MF puan türünde bütün Anadolu liseleri arasında Türkiye 6'ncısı oldu.

BAL öğrencileri, derslere göre değerlendirmede, fizik ve kimya testlerinde ise Türkiye 2'ncisi oldu.Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2011'de gerçekleştirilen LYS sonuçlarına göre okulların başarı derecelerini açıkladı.

Bursa Anadolu Lisesi, üniversiteye giriş sınavlarında iller bazında yıllardır derece elde edemeyen Bursa'nın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Her yıl kendi kategorisinde Türkiye'nin ilk 10'unda yer alıp fen liselerinden bile daha iyi dereceler elde eden Bursa Anadolu Lisesi, ÖSYM tarafından açıklanan 2011 LYS verilerine göre, MF puan türünde ortalama 411.074 puan ile Anadolu liseleri arasında Türkiye 6'ncısı oldu. 2011 LYS'de derslere göre yapılan değerlendirmede, bütün Anadolu liseleri arasında fizik ve kimya testlerinde Türkiye 2'nciliği, geometri ve coğrafya testlerinde Türkiye 4'üncülüğü, matematik, biyoloji ve Türkçe testlerinde ise Türkiye 6'ncılığını elde eden Bursa Anadolu Lisesi'nin, sınava giren 260 öğrencisinden 229'u çeşitli üniversitelerin önde gelen lisans bölümlerine yerleşti.

KAZANDIKLARI FAKÜLTELER

BAL mezunlarının ağırlıklı tercih ettiği alanlar ise tıp ve mühendislikler oldu. 2011 LYS’ye giren BAL mezunlarından yüzde 88,08'i, hedefledikleri alanları kazanırken, 44'ü tıp, 32'si makine mühendisliği, 19'u endüstri mühendisliği, 14'ü diş hekimliği, 6'sı eczacılık, 13'ü mimarlık, 10'u ise inşaat mühendisliği bölümlerine kayıt yaptırdı. Bu arada, 9 öğrenci elektrik-elektronik, 8 öğrenci de bilgisayar mühendisliğini tercih etti. Öğrencilerden 13'ü hukuk, 10'u işletme, 5'i ise siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerini kazandı. Bursa Anadolu Lisesi mezunlarının tercih ettiği üniversiteler arasında İTÜ ağırlıklı olarak ilk sırada yeraldı. BAL mezunlarından 34'ü İTÜ, 25'i Boğaziçi Üniversitesi, 12'si Hacettepe Üniversitesi, 17'si İstanbul Üniversitesi, 10'u Koç Üniversitesi, 24'ü ODTÜ, 10'u Yıldız Teknik Üniversitesi, 8'i Uludağ Üniversitesi, 8'i Ankara Üniversitesi, 8'i de Ege Üniversitesi öğrencisi oldu.Sonuçlara göre, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi birinci, İstanbul Lisesi ikinci, Ankara Gazi Anadolu Lisesi üçüncü, İstanbul Kabataş Lisesi dördüncü, İstanbul Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi beşinci ve Bursa Anadolu Lisesi de altıncı oldu.