'Alkolsüz Bira Etiketiyle Tüketicileri Kandırıyorlar'

Almanya'nın önde gelen tüketiciyi koruma kuruluşlarından Foodwatch piyasada “alkolsüz bira” etiketiyle satılan bira markalarını imal eden üreticilerin tüketicileri kandırdığını ve bu bira türlerinde neredeyse tamamında alkol bulunduğunu açıkladı.

Foodwatch yetkilileri alkolsüz biralarda yüzde 0,5'e varan oranda alkol tespit edildiğini belirterek, “Bu ürünlerde alkol olmadığı değil, sadece daha az alkol bulunduğu söylenebilir.” ifadelerine yer verdi. Birçok üreticinin alkolsüz birasında alkol olduğuna işaret eden Foodwatch yetkilisi Oliver Huizinga, “Alkolsüzdür, yazan bir üründe gerçekten de alkol olmaması gerekir.” diye konuştu.

Tüketicilerin durumun farkında olmadığını belirten Huizinga, “Aslında alkolsüz bira alan tüketiciler gerçekten de alkol kullanmak istemiyor. Hatta bir üreticinin araştırması alkolsüz bira alanların bu içecek türünü gerçekten alkolsüz zannederek aldığını gösteriyor.” dedi.

Foodwatch'un araştırmasında Almanya'da satılan onlarca alkolsüz bira türü arasında sadece birinin alkol oranının “yüzde 0,0” olduğu tespit edildi.