Zengen’de 'Bahçe ve Bağ Alanlarının Tesisi ve Bakımı' Semineri

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zengen beldesinde "Bahçe ve Bağ Alanlarının Tesisi ve Bakımı" konulu seminer düzenledi.

Zengen’de 'Bahçe ve Bağ Alanlarının Tesisi ve Bakımı' Semineri
Modern bahçe ve bağ tesislerinin oluşturulması, bakımı ve işletilmesi konusunda çiftçilere bilgi veren Ziraat Mühendisi Mesut Gürbüz, mevcut bahçelerin budanması, aşılama yapımı, meyve hastalık ve zararlıları ile gerek kültürel gerekse kimyasal mücadele yöntemlerini anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, "Bölgemiz Zengen ve civar köylerinde modern bahçe ve bağ tesislerinin günden güne artması neticesinde, çiftçilerimizin alternatif gelir arayışları için meyvecilik yeni bir seçenek halini almıştır. Bu yıl özel idare ve müdürlüğümüz teknik elemanlarınca organize edilen yüzde 75 hibe desteği olan bahçe ve bağ tesislerine çiftçilerimizin talebi önemli bir artış göstermiştir. Bu konuda müdürlüğümüz teknik elemanlarınca üreticilerimizin meyvecilik konularındaki bilgi eksiklileri; çiftçi toplantıları ve eğitim seminerleri ile giderilmektedir." dedi.