Esnaf, Çarşı Yolunun Yapılmasını İstedi

Çetin kış şartlarından dolayı Şırnak Belediyesi'nin çarşı yolu projesinin yaklaşık 6 ay gecikmesi nedeniyle çarşı esnafı bu yolun bir an önce yapılması için Şırnak Belediyesi Başkan Vekili Kasım Ayan ve DEDAŞ Şırnak İl Müdürü İlter Akıncı ile görüştü.

Esnaf, Çarşı Yolunun Yapılmasını İstedi
Şırnak Belediyesi'nin çarşı yolu projesinin Çetin kış şartlarından dolayı yaklaşık 6 ay gecikmesi nedeniyle çarşı esnafı bu yolun bir an önce yapılması için Şırnak Belediyesi Başkan Vekili Kasım Ayan ve DEDAŞ Şırnak İl Müdürü İlter Akıncı ile görüştü. Ömer Kabak Meydanından eski Halk Bankası bitişine kadar olan yolu 6 ay önce çalışmalar başlatılmıştı, ancak kış şartlarından dolayı ve DEDAŞ'ın elektrik hatlarını yeraltına almamasından dolayı yol çalışması aksamıştı. Bunun üzerine çarşı esnafı 6 ay boyuncayaşadıkları sıkıntılardan dolayı eski Halk Bank önünde bir araya gelerek; Şırnak Belediyesi ve DEDAŞ il müdürlüğünün bir an önce bu yolu tamamlamalarını istedi. Eski Halk Bankası önünde Şırnak Belediyesi Başkanvekili Kasım Ayan ve yüklenici firma yetkilileri ile görüşen esnaf, yolun bir an önce bitirilmesi için taleplerini dile getirdi. Belediye Başkanvekili Kasım Ayan yolun bir an önce bitirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti.

Yüklenici firma yetkilileri çalışmalara başladıklarınıve yolun 1 ay içerisinde biteceğini ifade etti.

DEDAŞ'ın yeraltı hatları ile ilgili sıkıntıların olduğunu belirten firma yetkilileri, DEDAŞ'ın çalışmalarını bitirmesi gerektiğini aksi takdirde parke taşı döşemesinden sonra DEDAŞ'ın parkeleri kaldıracağını ve yolun bozulacağı yönünde endişelerinin bulunduğunu belirtmesi üzerine Şırnak Belediyesi Başkanvekili Kasım Ayan, Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan'ı Ali Ayan ile esnaflar DEDAŞ İl Müdürü İlter Akıncı'yı ziyaret etti. DEDAŞ İl Müdürü İlter Akıncı'yı makamında ziyaret eden heyet DEDAŞ'ın çalışmalarını biran önce bitirmesi gerektiği talebinde bulundu. DEDAŞ il Müdürü İlter Akıncı, "Müteahhit Firma yetkilileri Cuma günü Şırnak'a gelecekler. Çalışmalara başlayacaklar, o bölgede yeraltı borularımızı çektik. Yalnızca boru döşemelerinde tıkanıklık varsa kazma çalışmalarına başlayacağız. Bunun dışında o yolda bir çalışmamız kalmamıştır. Belediye yol yapım çalışmalarına başlayabilir" dedi.