Depremin Ardından Elazığ'a Gelen 51 Öğrenci, 5 Nisan'da Memleketlerine Dönecek

Van depreminin ardından Elazığ gelen 51 öğrenci, 5 Nisan'da memleketlerine dönecek. Öğrencilere gitmeden Keban ilçesi gezdirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Elgül, sivil savunma uzmanı Orhan Yıldız gözetiminde ilçeye gelen 51 Vanlı öğrenci, ilk önce Keban Kaymakamı Ahmet Arık'ı makamında ziyaret ederek, çiçek taktim etti.

Ziyarette konuşan Arık, yaşanan deprem nedeniyle öğrencilere geçmiş olsun dileklerini sunarak, ''Allah'a çok şükür devletimiz var. Devletimiz bu durumlarda insanına sahip çıkıyor. İnşallah sizlerde okuyarak devletinize milletinize sahip çıkarsınız. Devletiniz milletiniz için önemli yerlere noktalara gelirsiniz. Önemli olan hangi nokta olursa milletimiz için önemli işler yapmak. Devletimiz geleceği öğrencilerimizin sırtındadır'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Elgül ise kurum olarak depremzedeleri ve öğrencileri sahiplendiklerini, kentte gelen 51 öğrencinin 5 Nisan'da memleketlerine döneceklerini ifade etti.

Yıldız, temennilerinin öğrencilerin hafızalarında Elazığ ile ilgili hoş hatırlar bırakmak olduğunu kaydetti.

Yapılan ziyaretin ardından öğrenciler, Keban Barajı Gölü ve hidroelektrik santralli üretim üniteleri, Çırçır Şelalesi, Fırat Köprüsü ve Fırat Nehri, tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi ve Keban Çarşısı'nı gezdi. Misafir öğrenciler Keban Çırçır Alabalık Tesislerini gezdi .