Çiftçilere 90 Ton Sertifikalı Patates Dağıtıldı

Samsun Valiliği İl Özel idare kaynaklı olarak yürütülen ‘Sertifikalı Tohumluk Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Havza, Ladik, Asarcık ve Vezirköprü ilçelerinde kayıtlı çiftçilere toplam 90 ton sertifikalı patates dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere 90 Ton Sertifikalı Patates Dağıtıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü alımı yapılan 90 ton marfona çeşidi sertifikalı patates tohumluğunu ‘Muayene ve Kabul Komisyonu’ gözetiminde, 21 tonunu Havza, 21 tonunu Ladik, 2,5 tonunu Asarcık ve 45,5 tonunu Vezirköprü İlçe Müdürlüklerine olmak üzere dağıtım ve teslimatları gerçekleştirdiğini bildirdi. İlçe Müdürlükleri ise söz konusu sertifikalı patates tohumluğunu, önceden kaydını yaptırmış olan çiftçilere dağıtımı sağladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Müdürlüğümüz, sertifikalı tohumluk kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik tohum dağıtımlarını sıklıkla gerçekleştirmektedir. Zira sertifikalı tohum kullanmanın bilinen birçok avantajı mevcuttur. Marfona patates çeşidi bölgemize uygun özelliği ile birlikte, göz dolduran oldukça iri bir yapı ve istenen özellikleri bünyesinde barındırmaktadır.Yine bölgemiz nemli ikliminde can kurtarıcı özellik olan iç çürüklüğüne az hassasiyetle birlikte, oldukça sıkı bünyeli ve pişme sonrası renk değişiminden tamamen muaf yapıdadır. Özellikle dağıtımı yapılan ilçelerimizin sulama ile ilgili sıkıntıları göz önüne alındığında diyebiliriz ki bu çeşidimizin en önemli özelliği de susuzluğa dayanıklılığıdır. Bazı hastalıklar açısından da avantajlı olan çeşidimizin ileriki dönemlerde daha da yaygınlaşmasıyla umuyoruz ki; patates konusunda ilimizde üretim miktarıyla birlikte, ürün kalitesinde de olumlu değişiklikler meydana gelsin." dedi.