Türkiye’nin En Büyük Termal Otelini Başbakan Erdoğan Açacak

Yapımı tamamlanan ve Türkiye'nin en büyük termal oteli olan Güral Afyon Termal Oteli'ni, 5 Mayıs'ta Afyonkarahisar’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açması bekleniyor.

Otel, mayıs ayındaki açılıştan önce Afyonkarahisar protokolüne tanıtıldı. Tanıtıma Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, iş adamları Yusuf Özer, Nafi Güral, Hüseyin Özdilek ve Afyonkarahisar protokolü katıldı.

Türkiye’nin en büyük termal oteli olan ve termal turizme farklı bir bakış açısı getirecek olan Güral Afyon, 428 oda, 780 yatak kapasitesine sahip. Aynı anda bin 28 kişiye hizmet sunabilecek olan ve toplam 9 bin 500 metrekare alana sahip otelde SPA merkezi, bin 500 kişi kapasiteli olmak üzere toplam 13 toplantı salonu, yaz kış aynı sıcaklıktaki şifalı termal suyu ve 2 bin 200 metrekareye yayılan eğlence ve sosyal alanlardan oluşuyor.NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Afyonkarahisar ve Türkiye için saptadıkları hedefi açıkladı.

Gür, “Termal turizme yeni bir anlayış getirmek amacıyla yola çıktık. Kendimize ilke edindiğimiz hizmet ve kalite anlayışını burada da sonuna kadar uygulayacağız. Biz termal turizm konusunda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz ve her zaman bu amaçla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

NG Hotels & Resorts Turizm Grup Koordinatörü Kamil Berk de otelin temelini Mayıs 2010’da attıklarını ve deneme açılışını da nisan ayında yapacaklarını kaydetti.

Mayıs ayında otelin Başbakan Erdoğan tarafından açılmasını beklediklerini belirten Berk, açıldığı tarihte 265 kişiye istihdam sağlayacak olan otelin birçok ilki de gerçekleştirdiğini ifade etti.

Personelin yüzde 60’a yakınının sıfır tecrübe ile işe alındığını marka standartları ve kurum kültürü doğrultusunda toplam 6 bin 710 gün eğitim gördüklerini kaydetti.

Berk, 70 bin metrekare kapalı alanı olan otelin konaklama kapasitesinin ikisi kral dairesi olmak üzere toplam 428 odadan oluştuğunu kaydetti.

Berk, şöyle devam etti “Otelimiz, 9 bin metrekare SPA ve termal alanı ile gerek büyüklük, gerekse sunduğu imkânlar ve şıklığı ile sadece Türkiye'nin değil, içinde bulunduğumuz coğrafyanın da en iddialı tesisi olacak. 8 adet aile hamamı, bayan ve baylara ait termal havuzları ve hamamları, açık ve kapalı karma havuzları, 22 adet masaj odası bulunuyor. Otelin ana girişini kullanmaya gerek duymadan, direk dışarıdan girişi olan bir de restoranımız olacak, Afyon'un geleneksel lezzetlerinin yanı sıra, damak tadınıza uygun şekilde mönümüzü oluşturmaya dikkat ettik.”Otel Müdürü Serdar Tütüncü de Güral Afyon Otel ile birlikte yeni bir dönemin başlayacağına inandığını kaydetti.

20 yıldır Afyonkarahisar'da olduğunu, bu süre içinde şehrin gelişmesine tanıklık ettiğini hatırlatan Tütüncü, Afyonkarahisar'da termal otel dönemini başlatan herkese teşekkür etti .