Türk Şiirinin Duayeni Bahattin Karakoç Tut İlçesinde Etkinliğe Katıldı

Kütüphaneler haftası sebebiyle Türk şiirinin usta kalemi Bahattin Karakoç, Adıyaman'ın Tut ilçesinde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Türk Şiirinin Duayeni Bahattin Karakoç Tut İlçesinde Etkinliğe Katıldı
Kütüphaneler haftası kapsamında yapılan etkinlikte gençlerle bir araya gelen Karakoç, kitap ve kitap okumanın faydalarını anlattı.

İlçe meydanında yapılan etkinliklere başta onur konukları Türk şiirinin duayeni Bahattin Karakoç ile beraberindeki Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Yasin Mortaş olmak üzere, İlçe Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İlçe Garnizon Komutanı J. Yüzbaşı Cengiz Şahin, İlçe Belediye Başkan Vekili Cemil Topçu, Daire Amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve Tut halkı katıldı.

Program kapsamında ilk olarak 30 dakikalık kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu bu etkinliğin ardından kutlama programına geçildi. Kutlama programında Kütüphane görevlisi Kadir Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Kitaplar, toplumun düşüncel güneşidir. Bilime giden yoldur. İnsan ufkunu genişletir, geçmiş ile geleceğe köprü vazifesi görür ve ilerlemenin temel taşıdır. Temel ihtiyaçlarımız gibi günümüzün belirli bir anına kütüphaneyi ve okumayı da dahil etmeliyiz.” dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve yapılan konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Ramazan Kendüzler ise yaptığı konuşmasında, “Şuan gölgesinde oturduğumuz ilçemizin sembolü olan 500 yıllık çınar ağacı nasıl ki geçmiş ile şu an arasında tarihsel olarak bir bağ kuruyorsa geçmişin fikirlerini, düşüncelerini, deneyimlerini günümüze taşıyan, geçmiş ile günümüz arasında kültürel bir bağ kuran en önemli araçta kitaplardır." diyerek şöyle konuştu:"Bir ülkenin kalkınmışlık oranı o ülkenin kitap okuma oranıyla doğru orantılıdır. Kitap okumanın yanı sıra, kitaplardan edindiğimiz bilgi, beceri ve deneyimleri günlük hayatımızda yeri ve zamanı geldiğinde kullanabilmeliyiz. Kitaplardan en iyi şekilde yararlanabileceğimiz yer olan ilçe kütüphanemiz, Belediyemizin katkılarıyla halkımız için daha kullanışlı, tertipli ve düzenli bir hale getirildi.

Burada bulunan görevli arkadaşlarımızla beraber kütüphanemiz ilçe halkımıza bundan sonra daha iyi hizmet edecektir. Tüm ilçe halkımızı kütüphanemizi kullanmasını ve bol bol kitap okumasını tavsiye ediyorum.”İlçe Kaymakamı konuşmasını programın da onur konuğu olan şair Bahattin Karakoç'un ünlü şiiri “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” adlı şiirini okuyarak sonlandırdı.Ünlü şair Bahattin Karakoç ise yaptığı konuşmada, hayatı boyunca hiçbir zaman okumayı ihmal etmediğini, okumaktan büyük keyif aldığını belirtti.

Hayatı boyunca sayısız memleketler gezdiğini de belirten şair Karakoç, ilk defa Tut’a geldiğini, burada bulunduğu süre içerinde Tut’u ve Tut halkını çok sevdiğini, ilerleyen zamanlarda mutlaka tekrar gelmek istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından, ilçe kaymakamı tarafından şair Bahattin Karakoç ve beraberindeki şair ve fotoğraf sanatçısı Yasin Mortaş'a teşekkür plaket verildi.

Kutlama programı kapsamında ilçede en çok kitap okuyan İlçe Mal Müdürü Vedat Akıllı ve öğrencilere de hediyeler verildi.

Program, Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Halk Oyunları Minikler İl birinciliğini kazanan Fatih İlköğretim Okulu 4/A sınıf öğrencileri tarafından halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi .