Ortak Dil Şiir

Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazar Çalışma Grubu tarafından Dünya Şiir Günü münasebetiyle düzenlenen program Türkiye’de bir ilke sahne oldu.

Ortak Dil Şiir
14 ülkeden Bursa'ya gelen yabancılar kendi dillerinde şiirler okudu. Gönüllü şairlerin Bursa Kent Konseyi bünyesinde oluşturduğu Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu, kentin kültürel hayatına katkı sunuyor. Dünya Şiir Günü münasebetiyle Bursa Devlet Korosu Dede Efendi Salonu’nda düzenlenen etkinliğe çalışma grubu üyeleri ile Bursa’da eğitim gören yabancı öğrenciler katıldı.

Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazar Çalışma Grubu Faruk Anbarcıoğlu, Unesco’nun 1999 yılında 21 Mart gününü Dünya Şiir Günü olarak ilan ettiğini hatırlattı. Dünya Şiir Günü’nün dünya çapında kutlanmasına Türk edebiyatçıları önderlik ettiğini söyleyen Anbarcıoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nazım Hikmet ve Orhan Veli Kanık gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin eserlerini de okudu.

Anbarcıoğlu, “Şiir, fazlalıkları atılmış, göze, kulağa ve gönle hoş gelen terennümleri fısıldar. Bu fısıldayış, saatin tik takları gibi ahenkli, örgülü, paslanmamış anlamları da bünyesinde barındırır. Hasılı, şiir, insanın duygu ve düşüncelerini kısa ve öz bir şekilde ifade etme sanatıdır. Şiir, bir tutkudur; yüzyılların imbiğinden süzülerek, demlenerek gelir. Geldiği yeri erdemleriyle donatır” dedi.

Anbarcıoğlu, 21 Mart tarihinin aynı zamanda büyük ozan Aşık Veysel’inde vefat yıldönümü olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Çin’in Uygur Bölgesi, Afganistan, Almanya, Moritanya, Etiyopya, Endonezya, Avustralya, Ukrayna, Moğolistan, Gana, Lübnan, Malezya, Sırbistan ve Sırbistan’ın Sancak bölgesinden gelen yabancılar kendi dillerinde okudukları şiirlerle barış mesajları verdi .