Bilecik'te ''Türk Dünyası Kültür Şöleni''

TÜRKSOY, Türk Belediyeler Birliği ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde ''Türk Dünyası Kültür Şöleni'' düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şölene, Vali Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, TÜRKSOY Kazakistan temsilcisi Askar Turganbayev, il ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yağcı, yaptığı konuşmada, Bilecik'in birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü tohumlarının atıldığı şehir olduğunu ifade ederek, ''Birlik ve beraberlik olduğu zaman her an diri olmuşuz, bir olmuşuz ve bulunduğumuz coğrafyada hayırlı hizmetleri yapmışız. Nevruz baharın başlangıcı, güzelliklerin habercisidir. Bu etkinlikler, dünyamıza birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve hoşgörünün gelişmesine vesile olur'' dedi.

Konuşmaların ardından Kazakistan, Başkurdistan, Çuvaşistan, Tataristan, Moldova Gagavuz Yeri ve Özbekistan halk dansları toplulukları ve müzisyenler ile Bilecik Belediyesi halk oyunları ekibi ve Küre Mehteran takımı gösteri sundu .