Ankara İtfaiyesi'nden Çevre İllerin İtfaiye Ekiplerine Eğitim Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çevre il ve ilçe belediyeleri itfaiye teşkilatlarına eğitim desteği sağlıyor.

Ankara İtfaiyesi'nden Çevre İllerin İtfaiye Ekiplerine Eğitim Desteği
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı uzmanları Yasin Tahir Karaca ve Hüseyin Duran, İtfaiye Müdürlüğü personeline eğitim vermek amacıyla Çankırı’ya gitti. Ankara İtfaiyesi uzmanları 3 gün boyunca, gelişen teknoloji şartlarında yangına etkin müdahale teknikleri, trafik kazalarında araçlarda sıkışan yaralıların kurtarılmasında eldeki ekipmanın etkin kullanılması, deprem, göçük gibi olaylarda enkaz altında kalan insanların, özel yetiştirilmiş arama kurtarma köpeği yardımı ile kurtarılmasına yönelik çalışma ile ilgili teorik ve pratik bilgileri, Çankırı İtfaiyesi'nde görevli 25 personele aktardı. Çankırı’da verilen eğitimin tatbikatla sona ermesinin ardından, Çankırılı 25 itfaiyeci, Ankara’daki imkanları da görerek deneyimlerini artırmak için Başkent İtfaiyesi’ne misafir oldu. Çankırılı 25 itfaiyeci 2 gün boyunca Ankara Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği eğitim alanında deprem simülasyon merkezinde canlandırılan deprem ortamı ve ardından, göçük ve yıkıntının bulunduğu tatbikat alanında Ankara İtfaiyesi eğitim uzmanları Yasin Tahir Karaca, Serkan Şimşek, Faruk Ünlü, Ersin Yaşasınoğlu’nun refakatinde geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, meslektaşlarına eğitim çalışmalarını Çorum’un İskilip ilçesinde de sürdürdü. İskilip’ten gelen talep üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı uzmanları Yasin Tahir Karaca ve Ersin Yaşasınoğlu Çorum İskilip ilçesine giderek, İskilip İtfaiyesi'nden 21 personel ve komşu ilçe Bayat İtfaiyesi’nden 5 personele teorik ve pratik bilgilerden oluşan bir eğitim programı sundu.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM KADROSUNU KENDİ YETİŞTİRDİ İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın geçen yıl gerçekleştirdiği kapsamlı eğitim programı ile kadrosundaki 10 personeli, hem üst düzeyde teorik bilgi ile donattığını, hem de ağır bir fiziki eğitimiyle zor koşullara hazırladığını kaydetti.

İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç, “Uzmanlarımızın edindikleri bilgi ve deneyimlerini komşu il ve ilçe itfaiye teşkilatlarında görev yapan meslektaşları ile paylaşmaları bize mutluluk veriyor. İnanıyoruz ki uzmanlarımız, yeni başarılı itfaiyeciler yetişmesinde verecekleri katkı ile sahip olduğumuz olumlu imajımızı, daha üst seviyelere taşıyacaklar.” dedi.

Mesleki açıdan eğitim çalışmasını süreklilik arz eden bir faaliyet olarak tanımlayan Karakuş, “Mesleğimizde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. İtfaiyecilik alanında gelişmeleri takip etmek ve pratikte uygulayabilmek için her zaman eğitime öncelik vermek zorundayız. Eğitim faaliyetlerimiz kurum içi, çevre kentler ve ülke çapında işbirliğine dönüştürülecek eğitim projeleriyle devam edecektir.” diye konuştu.