Karaosmanoğlu, 'Körfez Harika Bir Akvaryum Oldu'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Su Altı Sergisi’nde incelemelerde bulundu.

Karaosmanoğlu, 'Körfez Harika Bir Akvaryum Oldu'
İzmit Körfezi’nin derinliklerinde çekilen fotoğraf ve üç boyutlu görüntüleri keyifle izleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Evimizin mutfağı gibi, soframız gibi baktığımız İzmit Körfezi’nde yaşam yeniden canlanmaya, körfezin yüzü gülmeye başladı.

İçindeki balık çeşitleri ve canlanan denizaltı yaşamıyla İzmit Körfezi harika bir akvaryum haline geldi’’ dedi.

İSU tarafından atıksu kontrolünün en yeni teknolojilerle gerçekleştirilmesi sonucunda İzmit Körfezi’nin derinliklerinde canlı yaşamı, yeniden hayat bulmaya başladı.

Yapılan dalışlar sonucu körfezde 30’un üstünde balık türü tespit edildi. Çekilen fotoğraflar ile üç boyutlu görüntüler ise İSU tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılan SU Altı Sergisi’nde görücüye çıktı.

Sergiyi dolaşan Başkan Karaosmanoğlu da, su altında çekilen fotoğrafları dikkatle inceledi ve üç boyutlu görüntüleri izledi. Sergiyi dolaşanlar arasında eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sibel Gönül, İlyas Şeker ve Zeki Aygün ile Van Valisi Münir Karaloğlu da yer aldı. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, sergiyi dolaşan protokol üyeleri ve vatandaşlara, çalışmayla ilgili bilgi verdi.

Sergiyi büyük bir dikkatle inceleyen Başkan Karaosmanoğlu da, ‘’İzmit Körfezi’ne gözümüz gibi bakıyoruz. Bir damla kirli suyun bile arıtılmadan körfeze bırakılmasına izin vermiyoruz. Artık İzmit Körfezi’nin çevresinde oluşturduğumuz plajlarda halkımızla denize giriyoruz, yüzüyoruz. Körfezde yüzme yarışları düzenliyoruz. Bu yarışlarda bize yunuslar eşlik ediyor. Bir zamanlar ağlayan İzmit Körfezi artık bize gülümsemeye başladı.

Sahil parklarıyla körfezimizi yeşil bir gerdanlıkla sarıyoruz. Her gün binlerce insanımız bu sahillerde oltayla balık tutuyor’’ açıklamasını yaptı .