Giresun Valisi Şahin: Kütüphaneler Kültür Zenginliğinin Göstergesidir

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Bir ülkenin kütüphaneleri ile içinde bulunan kitapların çokluğu ve okuma oranının yüksekliği, kültür zenginliğinin en büyük göstergesidir. ” dedi.

Şahin, 26 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajda, günümüzde bilginin en büyük güç olduğuna işaret etti.

Vali Şahin, kitapların bilgi gücüne ulaşmak için en önemli araçların başında yer aldığını kaydederek, "Milletin hafızasını oluşturan ve kitaplarla donatılan kütüphaneler dünü günümüze, bu günümüzü de yarınlara ulaştıran en önemli yapılardır. Kütüphaneler, geçmişte yalnızca bilgiye sahip olma ve bilgi kaynaklarını depolama yerleri iken, günümüzde teknolojik gelişim ve erişim yoluyla bilgiyi sunma mekanları haline gelmişlerdir. Bir ülkenin kütüphaneleri ile içinde bulunan kitapların çokluğu ile okuma oranının yüksekliğinin, kültür zenginliğinin en büyük göstergesidir. Toplumların ve fertlerin kültür birikimi okumalarımızın toplamından oluşur. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığı ile insanlarla ilişkilerini güçlendirir ve daha sosyal bir yapıya sahip olurlar." ifadelerine yer verdi.

Giresun'da 15 kütüphane ile halka hizmet verildiğini kaydeden Vali Dursun Ali Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kütüphanelerimizde yaklaşık 16 bin kayıtlı üye olup, 162 bin dolayında kitap bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl kütüphanelerimizden 40 bini internet hizmeti olmak üzere, yaklaşık 400 bin okuyucu yararlanmıştır. Ayrıca gezici kütüphaneden ise yaklaşık 11 bin okuyucu yararlanmıştır. Ayrıca İl Halk Kütüphanesi görme engelli okuyuculara da hizmet vermekte olup bu kütüphanemize geçtiğimiz yıl 8 bin yeni kitap kazandırılmıştır."Vatandaşlara 'Bu haftayı fırsat bilerek, kendimiz ve çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı ve en iyi dostun, arkadaşın ve yardımcının da kitaplar olduğunu hatırlatalım.' çağrısında bulunan Vali Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı: "Unutulmamalıdır ki bilgiyi yaymanın yolu kitapsa, kitaba ulaşmanın yolu kütüphanelerden geçer. Bu nedenle çocuklarımızın elinden tutarak kütüphanelerimize götürelim.”