BYEGM'nün, 'Yerel Medya' Toplantılarının 27'inci Durağı Balıkesir Oldu
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yerel medyaya yönelik hizmetler kapsamında düzenlenen, "Yerel Medya Buluşması" toplantılarının 27'inci durağı Balıkesir oldu.
Toplantıya Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, BYEGM Daire Başkanları Bahattin Akyön ve İsmail Kozan, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, BYEGM şube müdürü Mehmet Akseki, İl Müdürleri (İstanbul, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Muğla, Samsun, Trabzon, Bursa, İzmir, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa), Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ramazan Demir, bazı daire müdürleri ile Balıkesir merkez ve ilçelerinde bulunan yaygın ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Otel Basri'de düzenlenen programda doğrudan konuşmalara geçildi. Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ramazan Demir, ardından Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın söz aldığı toplantıda Demir, sarı basın kartlarının yerel medya mensupları için bir prestij kartı olması temennisinde bulundu. Genel müdür Murat Karakaya ise çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Basın kartlarının önemi ve değeri konusunda hatırlatmalarda bulunan Karakaya, Türkiye'de faal olarak 2 bin 700'ün üzerinde gazete, 3 binden fazla dergi, 250 civarı televizyon ve binden fazla radyo bulunduğunu söyledi.
Karakaya, Ankara'daki genel müdürlük merkez teşkilatı olarak 30 basın müşavirliği ve 17 il müdürlüğü olarak faaliyet gösterdiklerini, yerel medya sektörüne yönelik gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Yerel gazetelerin içerik, insan kaynakları, mizanpaj, sayfa tasarımı konusunda sıkıntı içinde olduğunu ifade eren Murat Karakaya, yayın kuruluşlarının kalitede yarışmalarını, kurum olarak gerekli katkıyı her zaman sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.
Murat Karakaya, yerel gazetelerin TRT Anadolu ekranlarından Anadolu'nun Sesi isimli program ile tüm Türkiye'ye tanıttıklarını, ayrıca bir sosyal sorumluluk projesi olarak, her ilde basın yayın hatıra ormanları oluşturduklarını, bunu, "Her basın mensubunun dikili bir ağacı olsun" düşüncesiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Genel Müdür Murat Karakaya, "Basın kartları önemli. Basın kartı olan meslektaşlarımız artık devletin genel müdürü, müsteşarı gibi görevleri için vize kuyruğunda beklemeksizin vize kolaylığı ile doğrudan geçip pasaportlarıyla geçebiliyorlar" dedi.
Karakaya, yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurt dışına gidecek medya mensuplarının çoğunlukla yerel basından olmasını istediklerini, bunun için sarı basın kartı sahiplerinin müracaat etmelerini beklediklerini hatırlattı.
VALİ'DEN ÖZELEŞTİRİVALİ YILMAZ ARSLAN: "BİZ KAMU YÖNETİCİLERİ ELEŞTİRİLMEYİ SEVMEYİZ, HEP BİZİ ÖVÜP, GÖKLERE ÇIKARSINLAR İSTERİZ"
Protokol konuşmalarının sonunda kürsüye gelen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, kamu yöneticileri adına bir özeleştiri yaptı. Balıkesir'de süreli veya aralı 80'e yakın yazılı basın yayın organı bulunduğunu kaydeden Vali Yılmaz Arslan, bu rakamın aynı zamanda bu alanda çok sayıda istihdam olduğunu anlamına geldiğini belirtti.
Balıkesir'in huzurlu, güvenli, hoşgörü ve zarafet ile bir nezaket kenti olduğunu vurgulayan Vali Arslan, şöyle konuştu;
"Bu İl'in Valisi olarak, bu tanımladığım çerçevenin içinin dolu olduğunu, laftan ibaret olmadığını, bunun yaşanıyor olduğunu gördüm ve yaşadım. Basın yayın organlarıyla ilişkilerde, belli bir seviyenin, güvenin muhafaza edilmesi gerekiyor. Gerçekten biz kamu yöneticileri eleştirilmeyi sevmeyiz. Aleyhte bir şey söylenmesinden rahatsız oluruz. Hep isteriz ki bizi övsünler, methetsinler, göklere çıkarsınlar. Fakat hayatın gerçekleri böyle değil. Yaptığınız her şey doğru olmayabilir. Sizin doğru kabul ettiğiniz şeyler başkaları tarafından yanlış görülebilir. İşte burada basının çok önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyorum. Balıkesir'de açık yüreklilikle söylemeliyim ki, gerek ilçelerimizdeki gerek il merkezindeki bütün basın yayın organlarını, TV ve radyoları olabildiğince takip etmeye çalışıyoruz. Buralarda bizi ilgilendiren, bizim müdahalemizi gerektiren bir sorun dile getirildiğinde bunlarla ilgileniyoruz.
Bazen haberi yapan arkadaşlarla görüşmemiz gerekiyorsa görüşüyoruz, bazen de yazılan haber doğru olduğu için de görüşme gereği görmüyoruz. Kamu kuruluşlarında o konuda ciddi problem varsa onun gereğini yapıyoruz. Karşılıklı ilişkilerde bizi üzen, kırıcı şeyler de oluyor ama bunu da normal karşılıyoruz. Elimizden geldiğince irtibat halinde olmaya, birbirimizi anlamaya özen göstermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar çok ciddi sorun yaşamadık. Eleştirileri saygıyla karşılar, düzelteceğimiz hususları düzeltmeye gayret ederiz. Türkiye Cumhuriyet Devleti her alanda olduğu gibi bu alanda da Avrupa standartlarında, çağdaş standartlarda bir seyir yakalamak istiyor. Bunun için koşturup, didiniyor. Türkiye'nin dünyada son dönemde kazandığı itibar ve söz sahibi olma özelliği basın olmadan gerçekleştirmesi mümkün değil. Yerel ve genel basının katılım sağladığı etkinliklere ağırlık veriliyor. İş dünyası bunu yapıyor, basın dünyası bunu yapıyor, siyaset bunu yapıyor. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Büyük Önder Atatürk'ün işaret ettiği gibi çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada önemli mesafe diye düşünüyorum. Çok konuşmaktan, çok bir araya gelmekten ve dertlerinizi birbirinize aktarmaktan zarar değil fayda görüleceğine inanıyorum."
BALIKESİR MEDYA CENNETİ
Bu konuşmaların ardından plaketler verildi.
Son olarak kürsüye gelen BYEGM Daire Başkanı Bahattin Akyön, Balıkesir'deki yerel medya sayısı ve basın kartı sahibi açısından bölgenin bir cennet olduğunu söyledi.
Esprili anlatımıyla söyledikleri akıllarda yer eden Bahattin Akyön, BYEGM olarak düzenledikleri, "Yerel medya Buluşması" programına en fazla katılım gösteren İl'in Balıkesir olduğunu belirtti.
Akyön, "114 medya kuruluşunun bilfiil hizmet ettiği medya cenneti Balıkesir'deyiz. Bu yayın organlarının 83 tanesi yerel gazete, 9 tane radyo, 20 tanesi dergi ve 2 tanesi televizyon. Basın kartları açısından da bir cennet. Kayıtlarımızda 35 tane basın kartı taşıyan arkadaş var, 18 tane sürekli basın kartı sahibi mevcut. Sürekli basın kartı taşımak bu işin duayeni olmaktır. Balıkesir açısından önemli bir durum" dedi.
Bahattin Akyön, basın mensuplarını yerel gazeteleri BYEGM ile paylaşıma davet etti. Sarı basın kartı sahibi olmanın çok önemli olduğunu ifade eden ve basın kartının resmi kimlik hükmünde olduğunu vurgulayan Akyön, tüm yerel medya mensuplarını basın kartı almak için müracaatta bulunmaya davet etti. BYEGM yetkilileri bu daveti program boyunca ısrarla tekrarladı. Basın kartı için unvana göre 12 ay, 18, 24 ve 28 ay bekleme süresi olduğunu söyleyen Bahattin Akyön, "Bekleme sürelerinin ardından o kartı alan arkadaşlarımız önemli bir kimliğe sahip. Türkiye'de ve dünyada geçerlidir. Basın kartı resmi kimlik hükmündedir. Türkiye'de hakikaten itibarlı bir kart. Genel müdürlük olarak Başbakanlığın sekretaryasını yapıyoruz. Ülkemizde basın kartı sahibi olan arkadaşımız 3 tane kartı otomatikman elde eder, birincisi basın trafik kartı. Türkiye'de en son 2009 yılında protokol yapılmıştı, geçen hafta çarşamba günü yenilendi, 5 bin 444 tane arkadaşımıza basın trafik kartı verildi.
Daha önce metaldi, bu suistimal edildi. Emniyetle aramızda sıkıntılar çıktı. Şimdi, fotoğraflı, ruhsatınızdaki plakaları yazılı olarak ayarlandı. Bunu tabana yayacağız. Bizim için önemli bir çalışma oldu. Emniyet ile böyle bir açılım yaptık, basın kartının işlevini artırmakla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Sizden ricamız basın kartı için müracaatta bulunun. İkinci hakkınız, hizmet damgalı gri pasaport uygulaması. Yurt dışına mesleki çalışma için gidecek, o pasaportu alıp gidiyor. Üçüncüsü, taşıma ruhsatlı silah hakkı. Ancak bunu pek uygulatmıyoruz. Yurt dışında yabancı dil öğrenimi için basın kartı olan yerel medya mensubu göndermek istedik, müracaat istedik, yeterli sayıda basın kartı yoktu. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin yerel yönetimlerin bütün imkanlarından istifade etme hakkınız var. Kamuya ait konaklama yerlerinden istifade etme hakkınız vardır. İletişim, ulaşım ve konaklama alanında işlevinin artması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
BASIN TRAFİK KARTLARI FOTOĞRAFLI OLACAK
BYEGM Daire Başkanı Bahattin Akyön, Basın Trafik Kartlarının bugün yeniden düzenlendiğini, buna göre önceden metal olan trafik kartlarının yeni haliyle fotoğraflı ve basın kartı sahibinin ruhsatındaki aracının plakasının yazılı olduğu resmi belge niteliği taşıdığını bildirdi. Ancak, bir yerel gazete sahibinin konuyla ilgili yönelttiği soru yetkili tarafından tam olarak açıklanamazken, basın mensupları saptamanın doğru olduğunu, ifade etti.
Soruyu yönelten basın mensubu yeni Basın Trafik Kartlarının fotoğraflı ancak ruhsattaki araç plakası yerine basın kartı sahibinin T.C. Kimlik Numarası'nın yazılı olmasının daha amacına uygun bir uygulama olacağını, gazetecilerin sadece kendi araçlarıyla değil, haber çalışmasına genellikle her an buldukları herhangi bir araç ile gitmek durumunda olduklarını söyledi.
Plaka yerine T.C. Kimlik Numarası önerisine tatmin edici bir cevap alınamadı.
BASIN - YAYIN VE GAZETECİLER ORMANI
Otel Basri'deki program yemek ile sona erdi. Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen merkeze bağlı Cinge Köyünde oluşturulan Basın - Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanında fidan dikildi. Aynı programda Gazi ve Şehitler için ayrılan hatıra ormanına da fidan dikimi yapıldı. Buradaki programa Vali Yılmaz Arslan ile birlikte Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gürcan Sercan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği şube başkanı Haydar Filiz ile şehit yakınları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Toprakla buluşturulan çam fıstığı fidanlarına can suyu verildikten sonra toplu hatıra fotoğrafları çekildi. Basın mensuplarının ulaşımı Balıkesir Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği otobüs ile sağlandı .
Otel Basri'de düzenlenen programda doğrudan konuşmalara geçildi. Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ramazan Demir, ardından Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın söz aldığı toplantıda Demir, sarı basın kartlarının yerel medya mensupları için bir prestij kartı olması temennisinde bulundu. Genel müdür Murat Karakaya ise çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Basın kartlarının önemi ve değeri konusunda hatırlatmalarda bulunan Karakaya, Türkiye'de faal olarak 2 bin 700'ün üzerinde gazete, 3 binden fazla dergi, 250 civarı televizyon ve binden fazla radyo bulunduğunu söyledi.
Karakaya, Ankara'daki genel müdürlük merkez teşkilatı olarak 30 basın müşavirliği ve 17 il müdürlüğü olarak faaliyet gösterdiklerini, yerel medya sektörüne yönelik gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Yerel gazetelerin içerik, insan kaynakları, mizanpaj, sayfa tasarımı konusunda sıkıntı içinde olduğunu ifade eren Murat Karakaya, yayın kuruluşlarının kalitede yarışmalarını, kurum olarak gerekli katkıyı her zaman sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.
Murat Karakaya, yerel gazetelerin TRT Anadolu ekranlarından Anadolu'nun Sesi isimli program ile tüm Türkiye'ye tanıttıklarını, ayrıca bir sosyal sorumluluk projesi olarak, her ilde basın yayın hatıra ormanları oluşturduklarını, bunu, "Her basın mensubunun dikili bir ağacı olsun" düşüncesiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Genel Müdür Murat Karakaya, "Basın kartları önemli. Basın kartı olan meslektaşlarımız artık devletin genel müdürü, müsteşarı gibi görevleri için vize kuyruğunda beklemeksizin vize kolaylığı ile doğrudan geçip pasaportlarıyla geçebiliyorlar" dedi.
Karakaya, yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurt dışına gidecek medya mensuplarının çoğunlukla yerel basından olmasını istediklerini, bunun için sarı basın kartı sahiplerinin müracaat etmelerini beklediklerini hatırlattı.
VALİ'DEN ÖZELEŞTİRİVALİ YILMAZ ARSLAN: "BİZ KAMU YÖNETİCİLERİ ELEŞTİRİLMEYİ SEVMEYİZ, HEP BİZİ ÖVÜP, GÖKLERE ÇIKARSINLAR İSTERİZ"
Protokol konuşmalarının sonunda kürsüye gelen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, kamu yöneticileri adına bir özeleştiri yaptı. Balıkesir'de süreli veya aralı 80'e yakın yazılı basın yayın organı bulunduğunu kaydeden Vali Yılmaz Arslan, bu rakamın aynı zamanda bu alanda çok sayıda istihdam olduğunu anlamına geldiğini belirtti.
Balıkesir'in huzurlu, güvenli, hoşgörü ve zarafet ile bir nezaket kenti olduğunu vurgulayan Vali Arslan, şöyle konuştu;
"Bu İl'in Valisi olarak, bu tanımladığım çerçevenin içinin dolu olduğunu, laftan ibaret olmadığını, bunun yaşanıyor olduğunu gördüm ve yaşadım. Basın yayın organlarıyla ilişkilerde, belli bir seviyenin, güvenin muhafaza edilmesi gerekiyor. Gerçekten biz kamu yöneticileri eleştirilmeyi sevmeyiz. Aleyhte bir şey söylenmesinden rahatsız oluruz. Hep isteriz ki bizi övsünler, methetsinler, göklere çıkarsınlar. Fakat hayatın gerçekleri böyle değil. Yaptığınız her şey doğru olmayabilir. Sizin doğru kabul ettiğiniz şeyler başkaları tarafından yanlış görülebilir. İşte burada basının çok önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyorum. Balıkesir'de açık yüreklilikle söylemeliyim ki, gerek ilçelerimizdeki gerek il merkezindeki bütün basın yayın organlarını, TV ve radyoları olabildiğince takip etmeye çalışıyoruz. Buralarda bizi ilgilendiren, bizim müdahalemizi gerektiren bir sorun dile getirildiğinde bunlarla ilgileniyoruz.
Bazen haberi yapan arkadaşlarla görüşmemiz gerekiyorsa görüşüyoruz, bazen de yazılan haber doğru olduğu için de görüşme gereği görmüyoruz. Kamu kuruluşlarında o konuda ciddi problem varsa onun gereğini yapıyoruz. Karşılıklı ilişkilerde bizi üzen, kırıcı şeyler de oluyor ama bunu da normal karşılıyoruz. Elimizden geldiğince irtibat halinde olmaya, birbirimizi anlamaya özen göstermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar çok ciddi sorun yaşamadık. Eleştirileri saygıyla karşılar, düzelteceğimiz hususları düzeltmeye gayret ederiz. Türkiye Cumhuriyet Devleti her alanda olduğu gibi bu alanda da Avrupa standartlarında, çağdaş standartlarda bir seyir yakalamak istiyor. Bunun için koşturup, didiniyor. Türkiye'nin dünyada son dönemde kazandığı itibar ve söz sahibi olma özelliği basın olmadan gerçekleştirmesi mümkün değil. Yerel ve genel basının katılım sağladığı etkinliklere ağırlık veriliyor. İş dünyası bunu yapıyor, basın dünyası bunu yapıyor, siyaset bunu yapıyor. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Büyük Önder Atatürk'ün işaret ettiği gibi çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada önemli mesafe diye düşünüyorum. Çok konuşmaktan, çok bir araya gelmekten ve dertlerinizi birbirinize aktarmaktan zarar değil fayda görüleceğine inanıyorum."
BALIKESİR MEDYA CENNETİ
Bu konuşmaların ardından plaketler verildi.
Son olarak kürsüye gelen BYEGM Daire Başkanı Bahattin Akyön, Balıkesir'deki yerel medya sayısı ve basın kartı sahibi açısından bölgenin bir cennet olduğunu söyledi.
Esprili anlatımıyla söyledikleri akıllarda yer eden Bahattin Akyön, BYEGM olarak düzenledikleri, "Yerel medya Buluşması" programına en fazla katılım gösteren İl'in Balıkesir olduğunu belirtti.
Akyön, "114 medya kuruluşunun bilfiil hizmet ettiği medya cenneti Balıkesir'deyiz. Bu yayın organlarının 83 tanesi yerel gazete, 9 tane radyo, 20 tanesi dergi ve 2 tanesi televizyon. Basın kartları açısından da bir cennet. Kayıtlarımızda 35 tane basın kartı taşıyan arkadaş var, 18 tane sürekli basın kartı sahibi mevcut. Sürekli basın kartı taşımak bu işin duayeni olmaktır. Balıkesir açısından önemli bir durum" dedi.
Bahattin Akyön, basın mensuplarını yerel gazeteleri BYEGM ile paylaşıma davet etti. Sarı basın kartı sahibi olmanın çok önemli olduğunu ifade eden ve basın kartının resmi kimlik hükmünde olduğunu vurgulayan Akyön, tüm yerel medya mensuplarını basın kartı almak için müracaatta bulunmaya davet etti. BYEGM yetkilileri bu daveti program boyunca ısrarla tekrarladı. Basın kartı için unvana göre 12 ay, 18, 24 ve 28 ay bekleme süresi olduğunu söyleyen Bahattin Akyön, "Bekleme sürelerinin ardından o kartı alan arkadaşlarımız önemli bir kimliğe sahip. Türkiye'de ve dünyada geçerlidir. Basın kartı resmi kimlik hükmündedir. Türkiye'de hakikaten itibarlı bir kart. Genel müdürlük olarak Başbakanlığın sekretaryasını yapıyoruz. Ülkemizde basın kartı sahibi olan arkadaşımız 3 tane kartı otomatikman elde eder, birincisi basın trafik kartı. Türkiye'de en son 2009 yılında protokol yapılmıştı, geçen hafta çarşamba günü yenilendi, 5 bin 444 tane arkadaşımıza basın trafik kartı verildi.
Daha önce metaldi, bu suistimal edildi. Emniyetle aramızda sıkıntılar çıktı. Şimdi, fotoğraflı, ruhsatınızdaki plakaları yazılı olarak ayarlandı. Bunu tabana yayacağız. Bizim için önemli bir çalışma oldu. Emniyet ile böyle bir açılım yaptık, basın kartının işlevini artırmakla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Sizden ricamız basın kartı için müracaatta bulunun. İkinci hakkınız, hizmet damgalı gri pasaport uygulaması. Yurt dışına mesleki çalışma için gidecek, o pasaportu alıp gidiyor. Üçüncüsü, taşıma ruhsatlı silah hakkı. Ancak bunu pek uygulatmıyoruz. Yurt dışında yabancı dil öğrenimi için basın kartı olan yerel medya mensubu göndermek istedik, müracaat istedik, yeterli sayıda basın kartı yoktu. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin yerel yönetimlerin bütün imkanlarından istifade etme hakkınız var. Kamuya ait konaklama yerlerinden istifade etme hakkınız vardır. İletişim, ulaşım ve konaklama alanında işlevinin artması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
BASIN TRAFİK KARTLARI FOTOĞRAFLI OLACAK
BYEGM Daire Başkanı Bahattin Akyön, Basın Trafik Kartlarının bugün yeniden düzenlendiğini, buna göre önceden metal olan trafik kartlarının yeni haliyle fotoğraflı ve basın kartı sahibinin ruhsatındaki aracının plakasının yazılı olduğu resmi belge niteliği taşıdığını bildirdi. Ancak, bir yerel gazete sahibinin konuyla ilgili yönelttiği soru yetkili tarafından tam olarak açıklanamazken, basın mensupları saptamanın doğru olduğunu, ifade etti.
Soruyu yönelten basın mensubu yeni Basın Trafik Kartlarının fotoğraflı ancak ruhsattaki araç plakası yerine basın kartı sahibinin T.C. Kimlik Numarası'nın yazılı olmasının daha amacına uygun bir uygulama olacağını, gazetecilerin sadece kendi araçlarıyla değil, haber çalışmasına genellikle her an buldukları herhangi bir araç ile gitmek durumunda olduklarını söyledi.
Plaka yerine T.C. Kimlik Numarası önerisine tatmin edici bir cevap alınamadı.
BASIN - YAYIN VE GAZETECİLER ORMANI
Otel Basri'deki program yemek ile sona erdi. Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen merkeze bağlı Cinge Köyünde oluşturulan Basın - Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanında fidan dikildi. Aynı programda Gazi ve Şehitler için ayrılan hatıra ormanına da fidan dikimi yapıldı. Buradaki programa Vali Yılmaz Arslan ile birlikte Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gürcan Sercan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği şube başkanı Haydar Filiz ile şehit yakınları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Toprakla buluşturulan çam fıstığı fidanlarına can suyu verildikten sonra toplu hatıra fotoğrafları çekildi. Basın mensuplarının ulaşımı Balıkesir Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği otobüs ile sağlandı .