Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit'in Açıklaması

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, ''Adana Kültür Günleri'nde ortak bir çalışmanın güzel bir örneği sergileniyor'' dedi.

Akşit, Seyhan Kültür Merkezi'nde Adana Kültür Günleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, kültür günleri etkinliğinin güzel bir ortaklıkla hayata geçirildiğini söyledi.

Seyhan Belediyesi Başkanı Azim Öztürk'ün, projeleriyle Başbakan Erdoğan'ın elinden sosyal yardımlaşma ödülü aldığını hatırlatan Akşit, şöyle devam etti:

''48 ayrı mesleki alanda faaliyet gösteren Seyhan Meslek Edindirme Merkez'leri birer okul gibi. Kursiyerlerin çoğunun kadın olması, bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kültür değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bu değerler bizleri birbirine bağlıyor. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da konuşmasında, devletin temel unsurlarından birisinin ''kültür'' olduğunu söyledi.

Kültür değerlerinin gelecek kuşaklara taşımanın herkes için önemli bir görev olduğuna işaret eden Coş, geleneksel hale getirilmesi planlanan Adana Kültür Günleri'nin bu amaca hizmet etmesini temenni etti.

Seyhan Belediyesi Başkanı Öztürk ise 8 yıl önce göreve gelirken hizmetlerinin merkezine ''insan''ı koyduklarını söyledi.

Temel belediyeciliğin yanında, sosyal ve kültürel faaliyetleri de ön plana çıkardıklarını vurgulayan Öztürk, ''Toplumda en fazla mağdur olmuş kesimlerden işe başladık. Kültür günleri kapsamında 3 gün boyunca kitap günleri, konferanslar, dinletiler, halk oyunları gösterileri, yöresel yemek yarışmaları gibi 30 ayrı organizasyon yapılacak'' dedi.

-Kanuni Üniversitesi'ne büro tahsisi-

Kanuni Sultan Sultan Süleyman'ın eğitime büyük önem verdiğini belirten Azim Öztürk, Kanuni'nin kendi döneminde Adana ve çevresinde çok sayıda mescit ve medrese açtığını kaydetti.

Ferman üzerine Kozan'da 1530'da Selim Han Oğlu Süleyman Han Mescidi Şerifi ve Medresesi'nin inşa edildiğini açıklayan Öztürk, buranın 1920'de işgalci Fransızlar ve onlardan cesaret alan Ermeniler tarafından yıkıldığını hatırlattı.

Medresenin kitabesinin bir vatandaş tarafından bulunduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti:

''Şimdi Kanuni Sultan Süleyman'ın vasiyetinin yerine getirilmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Kuruluş hazırlıkları devam eden ve resmi olarak mütevelli heyeti oluşan Kanuni Üniversitesi hayırlı olsun. Üniversite yeri teşkil edene kadar Seyhan Kültür Merkezi'nin bir katını Kanuni Üniversitesi irtibat bürosu olarak tahsis ettik.''

Daha sonra, Kayseri Mehteran Takımı konser verdi.

Kültür günlerinin açılışına, AK Parti Adana milletvekilleri Necati Çetinkaya, Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç ve Necdet Ünüvar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Sarıçam Belediyesi Başkanı Ahmet Zenbilci, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, İl Müftüsü Arif Gökçe, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve çok sayıda davetli katıldı .