Erdoğan: Terör Örgütünün Siyasi Uzantıları Kendi İradesini Ortaya Koymalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütüyle sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, “Terör örgütüyle bizler siyasi olarak konuşmayız. Fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları ile arkadaşlarımın görüşmesi oldu. Bundan sonra da olacak. Ama onlar da dürüst davranmazsa görüşecek değiliz. Siyasi uzantılar kendi iradelerini ortaya koyamıyorsa gün gelir onlarla da konuşamaz hale geliriz.” dedi.

Güney Kore’ye hareket etmeden Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde konuşan Başbakan Erdoğan, “Daha önce de yaptığımız gibi, terör örgütüyle sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere ediyoruz. Biz buna her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Terör örgütüyle bizler siyasi olarak konuşmayız. Fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları ile arkadaşlarımın görüşmesi oldu. Bundan sonra da olacak. Ama onlar da dürüst davranmazsa görüşecek değiliz. Siyasi uzantıları kendi iradelerini ortaya koyamıyorsa, İmralı’nın, Kandil’in ağzıyla konuşuyorlarsa gün gelir onlarla da konuşamaz hale geliriz.” diye konuştu.

Basın mensuplarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kuzey Irak’a operasyon yapılmasını istediği yönünde yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, “Biz bugüne kadar Kuzey Irak’a gerektiği zaman operasyon yaptık. Her an Türk Silahlı Kuvvetleri’yle değerlendirmeler yapıyoruz. Genelkurmay Başkanı ile konuşuyoruz. İstihbari bilgi geldiği sırada bu operasyonu yaparız. Sayın Bahçeli merak etmesin. Cudi dağlarında kar kış şartlarında, jandarma ve polis birlikte operasyon yapıyor. Bu bir ilkdir. Şu ana kadar 7 şehit verdik. Cudi dağlarında 8 tane terörist sağ ve ölü olarak ele geçirildi. 5 terörist Bingöl’de, Siirt’te 2 terörist etkisiz hale getirildi. ” ifadelerini kullandı.“

ER YA DA GEÇ BU İŞİ BAŞARACAĞIZ”
“Bölücü terör örgütüyle mücadele sürecek.” diyen Erdoğan, “Siyasi muhataplarla siyasi olarak konuşuruz. Siyasi irade gösterdiklerini görmek lazım. Hükümet bir mücadele veriyor. Biz neyin mücadelesini veriyoruz. Siirt’teki, Bingöl’deki, Şırnak’taki mücadelenin arkasında hangi irade var? Şehitlerimiz oluyor. İçimiz kan ağlıyor. Bu mücadelenin istesek de istemesek de bir bedeli oluyor. 6 polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Sonunda inanıyorum er ya da geç biz bu işi başaracağız.” diye konuştu.