İçişleri Bakanı Şahin, Şırnak'ta Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Bu ülkenin her toprağında şehit kanı var ve 'her şehit kanı bu toprağı daha çok vatan yapar' diyorum'' dedi.

İçişleri Bakanı Şahin, Şırnak'ta Açıklaması
Bakan Şahin , Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar , Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu , 2 . Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük , Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbul , İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak , Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü ' nü ziyaret etti .

Kırsaldaki görev esnasında dün terör örgütüyle sağlanan temasta 6 güvenlik görevlisinin belli zaman aralıklarıyla şehit düştüğünü ifade eden Şahin , yaralanan iki jandarma komando çavuş ile 6 özel harekat polisinden üçünün Ankara ' ya sevk edildiğini , diğerlerinin Şırnak Asker Hastanesi ' nde tedavilerinin sürdüğünü söyledi .

Ziyaret ettiği yaralıların durumlarının iyi olduğunu , Ankara ' ya sevk edilenlerin durumunun da hayati tehlike arz etmediğini açıklayan Bakan Şahin , şöyle konuştu :

' ' Tabii ki yaralanmak , gazi olmak kolay değil . Onların vücutta bırakacağı ruhsal açıdan olumsuzluklar mutlaka olacak ama yaşıyor olmaları bizim için büyük bir sevinç ve teselli kaynağı . Bu mesleğin , içinde bulunan ben dahil , bu görevin kabul edilmiş benimsenmiş özellikleri , gerçekleri var . O gerçekler zaman zaman tecelli ediyor , edebiliyor . Tahammülü zor ama imkansız kılmamak için dik durmak , dirençli olmak zorundayız . Çünkü rahmetli arkadaşlarınızın dün verdikleri ve şu anda da verilen mücadele var orada . Arkadaşlarınız tugay komutanımız başkanlığında orada sıcak çatışmadalar şu saatte , şu dakikada . Belki de bilmediğimiz daha sonra öğreneceğimiz gelişmeler var . İnşallah bugün , dünkü talihsizlikleri değil de başka mutlu haberleri yaşayacağız . ' '

- Terörle mücadelede kararlılık -

Terörle mücadelenin moral ve psikolojik boyutuyla da devam ettiğine , dağdaki mücadelenin ayrı , şehirdekinin ayrı olduğuna dikkati çeken Şahin , bu çabanın her iki boyutunda da dikkatli ve başarılı olmak zorunda olduklarını vurguladı .

' ' Şehit verildi ' ' diye üzüleceklerini ancak pes etmeyeceklerini dile getiren Şahin , acıyı içlerine gömeceklerini fakat morallerini bozmayacaklarını belirtti .

Şahin , yaşanan olaylardan ders çıkararak geleceğe yönelik tedbirler alacaklarını belirterek , inançlarını , azimlerini , kararlılıklarını asla bozmayacaklarını , bozmamaları gerektiğini ifade etti .

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , sözlerini şöyle sürdürdü :

' ' Aksi takdirde hainlerin attığı kurşun birken 11 katı daha etkili olacak . Biliyoruz ki inanıyoruz ki buradan 1 , 5 saat önce uğurladığımız şehitlerimiz , eğer geride kalan arkadaşları bizler olarak hep beraber jandarmasıyla , polisiyle , askeriyle , korucusuyla , vatandaşıyla bu ülkeye inanmış herkes , biz daha azimli , daha kararlı olduğumuz takdirde onların aziz ruhları eminim ki çok daha huzur içerisinde olacaktır . Diğer hal bizi perişan edeceği gibi bizden önceki şehitlerimizin de asırlardır verdiğimiz şehitlerimizin de ruhlarına eziyet yapacaktır . Buna hakkımız olmadığını biliyoruz . Ve hepinizi aldığınız beden ve ruh eğitiminizi , memleket , millet , maneviyat eğitimi ve idealleri itibarıyla bu noktada güvenilir birer kişilik olarak görüyor , biliyor ve inanıyoruz . ' '

- ' ' Daha çok kenetleneceğiz ' ' -

Devlet , Hükümet , Silahlı Kuvvetler adına Şırnak ' ta bulunduklarını vurgulayan Bakan Şahin , Cumhurbaşkanı , Başbakan ve hükümet üyelerinin gönlünün burada olduğunu belirterek , şunları kaydetti :

' ' Burada sizlerle olan buluşmamızdan an be an haber alıyorlar ve biz geldik onlara göre şanslıyız . Sizinle birlikteyiz . Aynı atmosferi soluyoruz . Ama onlar da selamlarını ve başarı dileklerini yolladı . Özellikle Sayın Başbakanımızın bölgedeki askerimize , polisimize , güvenlik görevlimize başarı dilekleri , geçmiş olsun dilekleri ve güven mesajları var . Üzüleceğiz ama korkmayacağız . Daha çok kenetleneceğiz . Batman ' da Mizgin Doru ' nun şehit olduğu akşamın ertesi günü Çankırı ' da bir ahilik günündeydim . Orada da söyledim . ' Aldanıyorlar , yanılıyorlar ' demiştim . ' Morallerini bozacağız . Korkularını oluşturacağız ' diye düşünüyorlar . ' Tam aksi ' demiştim . Bu ülkenin her toprağında şehit kanı var ve ' her şehit kanı bu toprağı daha çok vatan yapar ' diyorum . ' Daha çok vatan yapar , inadına vatan yapar başka hiçbir şeye sebep olamazlar ' diye ifade etmiştim . Bugün de aynı şeyi diyorum . İnanıyorum ki sizler benim gibi düşünüyorsunuz . Allah mekanlarını cennet eylesin . Onların duamıza ihtiyacı yok . Ama bizim onların hatırasını anmaya ve onların manevi mevkilerinden yararlanmaya ihtiyacımız var . Onun için onları anıyoruz . Dik duracağız , sevindirmeyeceğiz . Allah bize dik durmayı ve kenetlenmeyi nasip etsin . ' '