Suluova'da Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Müzesi Açıldı

Suluova ilçesinde, Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Müzesi açıldı.

Değerler Eğitim Projesi kapsamında TOKİ Çelebi Mehmet İlköğretim Okulu'nda oluşturulan müzenin açılışına, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Suluova Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hamit Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Çağlar ile vatandaşlar katıldı.

Açılış programı sonrasında Çanakkale Valiliği'nce görevlendirilen, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzu Turgay Güleç, katılımcılara bir konferans verdi.

Çanakkale bilincinin gençler ve çocuklar tarafından tam olarak kavranamadığını ve anlatılamadığını belirten Güleç, ''Çanakkale'ye herkes her zaman gelemeyebilir. Çanakkale'ye gelemeyenlerin bu topraklar hakkında bilgisi, fikri olsun istedik. Çanakkale'yi hatıralarda canlı tutmak, daha iyi anlatmak amacıyla Anadolu turumuza başladık'' diye konuştu.

Konferansın sonunda Suluova TOKİ Çelebi Mehmet İlköğretim Okulu ile Turgay Güleç arasında kardeşlik ve gönül köprüsü sözleşmesi imzalandı. Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları Güleç'e plaket ve çiçek takdim etti.