Hatay'da Kampanya Kapsamında Fidan Dikimi Yapıldı

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği'nin ''Bir Fidan Borcun Var'' kampanyası kapsamında Hatay'da fidan dikimi yapıldı.

ÇEKÜD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2005 yılından bu yana Türkiye'nin dört yanında sürdürülen ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında, ''Bir Fidan Borcun Var'' kampanyasının üçüncü etkinliği, Hatay'da gerçekleştirildi.

ÇEKÜD, Gülderen Köyü girişindeki ağaçlandırma alanında, Kaşifan Gençlik ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile başlattığı kampanya sonucu, 2 bin adet fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu.

Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali, etkinlikteki konuşmasında genç izcilere seslenerek, ''Sizi sıradan gençler olarak görmüyorum, çevre koruyucusu yiğitler olarak görüyorum. Bu fidanlarla birlikte, gençliğimizin de kendi özünü bularak yetişeceğini düşünüyorum'' dedi.

ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ise kampanyaya destek isteyerek, ''Doğaya karşı tükettiklerimizden doğan fatura borçlarımızın, iklim değişikliği ve doğal afetler ile kuraklık ve seller gelmeden önce ödenmesi gerekli. Fatura borcumuzu gecikme cezası ile, malımız ve canımızla ödemek istemiyorsak, fidan dikerek zamanında ödeyelim. İsraf ve aşırı tüketimi terk edelim, gelecek nesillere fatura borcu bırakmayalım'' dedi.

Etkinliğe, Hatay Muharip ve Gaziler Derneği, Nergis Kültür ve Sanat Deneği, Sevgi Derneği ve vatandaşlar da katıldı .