Hastanede Şehit Olan Polis Memuru İçin Tören Düzenlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylarda ateş açılması sonucu yaralanan, Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu için tören düzenlendi.

Hastanede Şehit Olan Polis Memuru İçin Tören Düzenlendi
Cizre'de dün meydana gelen olaylar sırasında uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu yaralanan, gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu için İl Emniyet Müdürlüğü Vali Ünal Helikopter Alanı'nda düzenlenen törende konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, sözün bittiği noktada olduklarını, şehitlik mertebesinin gayelerin en yücesi olduğunu söyledi.

Şehit polis memuru Toprakoğlu'nun gencecik yaşında memleketi için canını verdiğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

''Allah ailesine sabırlar versin. Allah sevdiği kulunu yanına aldı. Fedakarlıkların en yücesini yaptı. Memleketimiz zor günlerden geçiyor ama ben inanıyorum ki bu zor günler aşılacaktır. Bu memleket bütün enerjisini ortaya koyarak bu zor günleri aşacak. Ortaya çıkacak sinerji ile bu memleketin bugüne kadarki kayıpları da telafi edilecektir. Bütün milletimizin ve teşkilatımızın başı sağ olsun.''

Törende, baba Cebrail ve anne Nuriye Toprakoğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Toprakoğlu'nun ailesi ''bir Ahmet gider, bin Ahmet gelir'' dedi.

Törene, Vali Mustafa Toprak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile askeri erkan katıldı.

Törenden sonra, Toprakoğlu'nun cenazesi, Adana'ya gönderilmek üzere helikoptere konuldu.

Hakkari'nin Yüksekova ile Şırnak'ın Cizre ilçelerinde dün izinsiz nevruz kutlamaları sırasında uzun namlulu silahla polise ateş açılmış, yaralanan 5 polis memuru helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.
Kaynak: AA