Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey'in Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, suyun yaşamsal öneminin yanı sıra ekonomik ve stratejik önemini vurgulayarak, vatandaşlardan su israfının önüne geçmelerini istedi.

Güzelbey, Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, su kaynaklarının geliştirilmesinin ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı yaptığını belirtti.

İnsanların en temel ihtiyacı olan suyun, dünyada canlı hayatına kaynaklık etmesi açısından çok büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:

''Su, bireylerin temel gereksinimi olması, başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etmesi ve ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Bu yüzden ekonomik ve sosyal faaliyetlerin gelişimi için temiz ve yeterli su arzına ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla, su kaynaklarının geliştirilmesi ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı yapmaktadır. Dünya nüfusunun hızla artması nedeniyle birçok ülke su sıkıntısı çekmeye başlamıştır. Su sıkıntısı çeken yerlerin ekonomik gelişmeleri de kısıtlanmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma politikası doğrultusunda, su kaynaklarını tasarruflu kullanma bilinci yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmelidir.''

Gaziantep halkının su ihtiyacını karşılamak üzere geliştirdikleri projeler sonucunda kentte su sıkıntısı yaşanmadığını bildiren Güzelbey, ''Halkımıza içilebilir kalitede ve en ucuz suyu kullandıran iller arasında yer alıyoruz. Kaliteli, sağlıklı, ucuz ve sürekli su temini için yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Bir damla suyun bile büyük önem arz ettiği günümüzde kaynak yaratmak kadar mevcut suya sahip çıkmak da çok önemlidir. 12 milyon TL harcayarak gerçekleştirdiğimiz SCADA sistemi ile suyu tek merkezden elektronik ortamda denetleyerek kayıp ve kaçaklara dur dedik. Daha önce akıp giden bu paranın Gaziantep halkının cebinde kalmasını, yeni yatırımlara dönüşmesini sağlayacak adımı attık'' dedi.

Vatandaşlara seslenen Güzelbey, dünyanın gelecek nesillere bırakılması için bizlere emanet olarak verildiğini, bu emaneti en yaşanabilir, en bol kaynaklarla ve tertemiz teslim etmeye çalıştıklarını belirtti.

Dünyada su kaynaklarının azalmaya başladığı bu dönemde halkımızın da su tüketimi konusunda dikkatli olması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiği uyarısında bulunan Güzelbey, ''Unutmamak gerekir ki, insanların ihtiyaçları sınırsız fakat kaynaklar sınırlıdır. Dünya Su Günü'nde suyun ve suya bağlı hizmetlerin öneminin anlaşılmasını diliyorum'' dedi .