Başkan Özden, Öğrencilere Çanakkale Savaşını Anlatan Kitap Dağıttı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilköğretim öğrencilerine Çanakkale Savaşlarını anlatan Conkbayırı, Düşmeyen Sancak 57'inci Alay ve Çanakkale Geçilmez isimli gerçek öykülerden oluşan çizgi roman kitapları dağıttı

Başkan Özden, Öğrencilere Çanakkale Savaşını Anlatan Kitap Dağıttı
Barbaros İlköğretim Okulu'nda sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Başkan Özden, onlara Çanakkale savaşı ve Atatürk hakkında sorular sordu. Öğrencilere büyüdüklerinde ne olacaklarını da soran Başkan Özden, verdikleri cevaplarda ağırlıklı olarak öğretmen, doktor, polis gibi meslekleri tercih etmelerine de sevindi.

Çanakkale savaşının ruhunun unutulmaması için orada yaşanan kahramanlıkları anlatan çizgi romanları bastırıp ilçede bulunan ilköğretim okullarında dağıttıklarını kaydeden BaşkanÖzden, 'Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda dağıttığımız kitaplar bizi biz yapan bir milletin yeniden var oluşunun sembolü olan Çanakkale Savaşını ve orada yaşanan kahramanlıkları anlatan çizgi romandır. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıldönümü etkinlikleri her yıl ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bizde bu etkinlikler çerçevesinde ilçemdeki öğrencilerin Çanakkale ruhunu iyi anlamalarını ve o ruhu unutmamalarını sağlamak amacı ile kitap dağıtmak istedik. İnşallahgeçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda öğrencilerimizi motive etmek ve teşvik etmek amacı ile Çanakkale'ye götürerek bu destanların yazıldığı mekanları gezdirmek istiyoruz'' dedi.

Başkan Özden, imkanlar el verdiği kadar ilçedeki okullara destek vermek istediklerini söyleyerek, ilçede bulunan ilköğretim okullarının 2'inci sınıf öğrencilerinden yaklaşık bin 24 öğrenciye Çanakkale Savaşlarını anlatan Conkbayırı, Düşmeyen Sancak 57'inci Alay ve Çanakkale Geçilmez isimli gerçek öykülerden oluşan çizgi romanı kitaplarının dağıtıldığını sözlerine ekledi. Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ise dağıtılan kitapları mutlulukla karşılarken Başkan Özden'e ve ekibine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA