Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Alo 188 Ambulans ve Cenaze Hizmeti Hattı Taşındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Alo 188 Ambulans ve Cenaze Hizmeti Hattı, 29 bin 580 hamile ve çoğu yatalak hastaya ambulans hizmeti sağladı. Bu hat üzerinden 10 bin 103 cenaze de ücretsiz defin alanına taşındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 2003 yılında başlatılan uygulamayla Başkentlilerin doğumdaki mutluluğuna ve cenaze sürecindeki acısına ortak olunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, ''Alo 188'' hattı üzerinden geçen yıl 29 bin 580 hamileye ve çoğu yatalak vaziyetteki hastaya ambulans hizmeti sunuldu. Hamile kadınların hiçbir ücret ödemeden, doğum öncesi ebe eşliğinde, gerekli teknik donanıma sahip ambulanslarla hastaneye ulaştırıldığı belirtilen açıklamada, annelerin doğum sonrasında bebekleriyle huzur içinde evlerine dönmelerinin de temin edildiği kaydedildi.

Ankara sınırları içinde 9 bin 57 cenaze, Alo 188 hizmeti kapsamında defin alanlarına ücretsiz taşıdı. 1046 cenaze de mücavir alan sınırları dışındaki defin alanlarına nakledildi.

Alo 188'i arayan 30 bin 324 böbrek hastası da geçen yıl diyaliz merkezlerine ve diyaliz sonrasında tekrar evlerine ulaşımları sağlandı .