Elbistan'ın Köylerine 1 Milyon 525 Bin Lira Ödenek

Kahramanmaraş İl Genel Meclis Üyesi Ali Demir, köylere hizmet götürülmesi amacıyla 2012 yılı için Elbistan’a 1 milyon 525 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi.



Demir, yaptığı değerlendirmede, ödenekle birlikte 4 kanalizasyon sisteminin 7 tarımsal sulamanın ve 4 ulaşım projesinin hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti. 2010–2014 Stratejik Planında öngörülen stratejik amaç ve hedefler doğrultusunda hazırlanan 2012 Yılı Performans Programı, İl Genel Meclisince kabul edildi. Elbistan için ayrılan ödenekle ilgili olarak bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Üyesi Ali Demir, ayrılan ödenekle Elbistan 'da çok önemli hizmetlerin bitirileceğini dile getirdi. Demir, '2012 Yılı Performans Programının köyler ve kırsal alanlarla ilgili kısmı olan 2012 yılı Köylere Yönelik Hizmetler Yatırım Programı, hizmet alanı dâhilinde kırsal altyapıyı geliştirmek amacıyla uygulanacak olan projelerin dağılımı yapıldı. Kahramanmaraş ve diğer ilçelere göre yatırım programında ikinci büyük pay Elbistan 'ın oldu. Elbistan 'a ayrılan 1 milyon 525 bin Türk Lirası ödenekle 4 kanalizasyon, 7 tarımsal sulama ve 4 ulaşım projesi hayata geçirilecek. ' dedi.


Yatırım konularında da bilgiler aktaran İl Genel Meclisi Üyesi Ali Demir, şöyle konuştu: 'Bu ödeneğin bir bölümü ile Elbistan 'a bağlı İkizpınar, Kalealtı, Karamağra ve Gökçek köylerinin kanalizasyon projeleri gerçekleştirilecek. Yine 2012 yılında bazı beldelerimizin ve köylerimizin tarımsal sulama kanallarının yapımı için ciddi bir bütçe ayrıldı. Tarımsal sulama projelerine ayrılan kaynakla Akbayır, Büyük Yapalak ve Izgın Beldeleri ile Tapkırankale, Güvercinlik ve Karahüyük köylerine sulama kanalları yapılacak. 2012 yılında köy ve grup yollarımızda da çeşitli hizmetlerimiz olacak. Ödenekten ayrılan parayla köy yollarımızın genişletilmesi, tamiratları yapılması gibi hizmetleri gerçekleştireceğiz. Kahramanmaraş merkez ilçesinin toplam yatırım ödeneği 4 milyon 660 bin lira oldu. Tahsis edilen bu ödenekle 3 içme suyu, 4 kanalizasyon, 3 tarımsal sulama ve 9 ulaşım projesi yapılması planlanıyor. Afşin 'e toplam yatırım ödeneği 1 milyon 30 bin lira olarak açıklandı. Bu ödenekle 2 kanalizasyon, 3 tarımsal sulama ve 4 ulaşım projesi yapılması planlanıyor. Ekinözü ilçesine 675 bin lira ve Nurhak ilçesine de 275 bin lira kaynak ayrıldı. Bu ödeneklerle diğer ilçelerde olduğu gibi ulaşım, sulama ve kanalizasyon çalışmaları finanse edilecek. '