Denizli’de Elektrik Sayaçları Kontrolden Geçecek

Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından elektrik sayaçlarında zorunlu 10 yıllık periyodik muayene çalışmalarına il genelinde başladı.

Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Denizli il genelinde 10 yıllık kullanım süresini dolduran elektrik sayaçlarının sökülmesi işlemlerine başlandığı belirtilerek, “3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği gereğince, 2012 yılı için beyannamesi verilen 10 yıllık damga süresini doldurmuş elektrik sayaçlarının periyodik muayeneleri için söküm işlemlerine yetkili personellerimiz hizmet bölgemiz genelinde başlamıştır” denildi

Açıklamada, elektrik sayacı ile ilgili işlem yapmak üzere gelen Aydem personelinin vatandaşların seçimine göre, kullanım yerine yeni bir elektrik sayacı takılacağı ya da mevcut sayacın ayar ve muayene işlemlerinin yapılması sağlanarak, işlemler bittikten sonra eski sayaçların tekrar takılacağı kaydedildi.

Vatandaşların seçimine göre yapılacak ücretlendirmenin, takip eden elektrik faturasına yansıtılacağı, personelin çalışma esnasında hiçbir şekilde elden para tahsilatı yapmadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Müşterilerimizin, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği 'nin 16. Maddesi gereğince yapılacak işlem sırasında Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. kimlik belgeli personelimize yardımcı olmaları, bu yasanın gereği olarak sayaç söküm işlemlerinde çalışmaları kolaylaştıracaktır. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlanan 'https://www.aydem.com ' adresindeki Web sayfasından ayrıntılı bilgi edinebilir, 44 44 186 numaralı telefon aranarak talep, şikayet ve öneriler çağrı merkezine bildirilebilir.”
Kaynak: İHA